Android 13 хакнули через тиждень після випуску

20:36, 24.08.2022

Заключна версія Android 13 була випущена лише тиждень тому (15 серпня), але кіберзлочинці вже знайшли спосіб його зламати.

На думку експертів з інформаційної безпеки, вже було виявлено кілька вірусів, які обійшли нові заходи безпеки, запроваджені в Android 13. Ці шкідливі способи ігнорувати заборону використання системи послуг доступності за допомогою звичайних додатків, що є однією з останніх систем захисту Android 13.

Зазначається, що неконтрольований доступ до послуг доступності є небезпечним тим, що додатки, які встановили, можуть контролювати власника смартфона, включаючи перехоплення дзвінків та повідомлень. Тим часом хакери з групи Hadken вже створили пару вірусів, які обходять захист - один з них поводиться «спокійно» і не викликає підозри. Однак він завантажує другий вірус, який вимагає доступу до послуги доступності. Якщо користувач не надає значення цьому і надає дозвіл, то його смартфон перетвориться на інструмент для спостереження.

За словами експертів, хоча ці віруси знаходяться на ранній стадії розвитку, але швидкість їх появи у загальнодоступному доступі лише через тиждень після випуску Android 13 не може бути тривожною.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна