Android 13 вийшов п'ять місяців тому, але проник лише в 5,2% пристроїв

02:58, 20.01.2023

Понад п'ять місяців минуло з того часу, як Google випустила мобільну операційну систему Android 13. Незважаючи на те, що з моменту запуску Android 13 пройшло вже досить багато часу, ця ОС встановлена лише на 5,2% Android-пристроїв, про що свідчить офіційна статистика Google.

У минулому Google щомісяця інформувала розробників про поширення різних версій Android, але останні роки такі звіти з'являються нерегулярно. Останній раз дані про поширення різних версій мобільної операційної системи публікувалися в серпні минулого року, фактично перед запуском Android 13. Тепер же, Google вперше в 2023 році опублікувала діаграму, яка наочно демонструє поточну ситуацію і дозволяє оцінити швидкість поширення нової версії ОС.

Опубліковані дані вказують, що в даний час під Android 13 працюють лише 5,2% пристроїв. Перед Android 12 і Android 12L припадає 18,9 %, що значно більше серпневого показника в 13,5 %. Найпопулярнішою ж є Android 11 з часткою 24,4%.

Серед старіших версій ОС слід зазначити, що частка Android 8.0 Oreo вперше опустилася нижче 10% і становила 9,5%. Найстарішою версією Android в статистиці Google стала Android 4.4 KitKat, частка якої з серпня опустилася з 0,9% до 0,7%. Раніше найстарішою версією у звітності була Android 4.1 Jelly Bean, але тепер вона просто не враховується у статистиці.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна