Apple переведе навушники AirPods та периферію для Mac на USB Type-C до 2024 року

09:28, 11.10.2022

Компанія Apple повністю перейде на порти USB Type-C у навушниках AirPods та аксесуарах для Mac у наступні кілька років, повідомляє журналіст Bloomberg Марк Гурман (Mark Gurman). Перехід із Lightning буде пов'язаний з наміром Євросоюзу ввести обов'язкове використання USB Type-C у нових смартфонах, планшетах та навушниках, що продаються в регіоні, до кінця 2024 року. Хоча документ ще не ухвалили країни ЄС, він уже отримав схвалення Європарламенту.

За прогнозами Гурмана, для того, щоб відповідати новим правилам, Apple до 2024 року впровадить USB Type-C у нових AirPods та AirPods Pro, а периферія для Mac, включаючи Magic Mouse, Magic Keyboard та Magic Trackpad, можуть отримати новий порт вже наступного року.

Оскільки вихід нових iMac та Mac Pro очікується наступного року, а запуск нових комп'ютерів Mac зазвичай збігається з оновленням периферії, Гурман вважає, що останні отримають USB Type-C вже наступного покоління. Крім того, Гурман упевнений, що Apple змінить конструкцію AirPods до того, як закон ЄС набуде чинності.

Раніше цього року Гурман припустив у своїй доповіді, що Apple вже почала тестування iPhone з USB Type-C, але на появу відповідних моделей варто очікувати у продажу не раніше 2023 року. У недавньому розсилці Power On він висловив гіпотезу про те, що порт Lightning, що йде на заміну, з'явиться в iPhone 15, а в iPad початкового рівня - ще до кінця цього року.

Інші експерти припускають, що USB Type-C з'явиться тільки в iPhone 17 восени 2025 року, оскільки законопроект відводить дворічний перехідний період для виробників, що дозволяє компаніям, зокрема Apple, неспішно готуватися до змін. Втім, сам Гурман вважає, що Apple здійснить перехід достроково у своїх «найпомітніших продуктах»

При цьому він упевнений, що перехід буде не на довго, оскільки найближчими роками компанія повністю переведе iPhone та iPad на бездротові індуктивні зарядки. Це дозволить фактично обійти закон, оскільки той не поширюється на пристрої, які не підтримують провідну зарядку взагалі.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Відеоогляд ігрових навушників Bloody G573P - доступна ціна, RGB підсвітка та хороше звучанняВідеоогляд ігрових навушників Bloody G573P - доступна ціна, RGB підсвітка та хороше звучання11:19 09.10.2022

    Bloody G573P - ігрові навушники-гарнітура від A4Tech з RGB підсвічуванням! Навушники-гарнітура Bloody G573P отримала динаміки 50 мм, які гарантують достатній рівень басів та чудову передачу ігрових ефектів. Налаштування гучності доступне з пульту на кабелі, який має довжину 2 м. RGB підсвітка не налаштовується, але розділена на дві зони. Всі подробиці про ігрові навушники Bloody розповідаю в огляді. Подробиці у відео. Приємного перегляду!

  • Новинка Blackview AirBuds 7 за $21.99 - навушники з HQ звуком, Bluetooth 5.3,  дисплеєм на боксі, 30 годинами роботиНовинка Blackview AirBuds 7 за $21.99 - навушники з HQ звуком, Bluetooth 5.3, дисплеєм на боксі, 30 годинами роботи07:58 29.09.2022

    Компанія Blackview знову викликала фурор, випустивши абсолютно нову модель Bluetooth-навушників TWS, Blackview AirBuds 7. З високоякісним звуком, Bluetooth 5.3, вражаючими 30 годинами автономної роботи, першим в серії світлодіодним дисплеєм-індикатором батареї та зручним дизайном Blackview AirBuds 7 коштують лише $21,99.

  • Logitech представила навушники G Fits для геймерівLogitech представила навушники G Fits для геймерів03:13 24.09.2022

    Компанія Logitech представила бездротові навушники G-Fits. Вони позиціонуються як ігрове рішення та підтримують не лише Bluetooth-підключення, а й високошвидкісну бездротову технологію Lightspeed.


купить телефон в Одесі, Україна