Apple платить Arm щонайменше 30 центів за кожен вироблений процесор

21:03, 29.11.2023

Компанія Apple вже давно розробляє власні платформи для смартфонів, а останні кілька років і для ПК. Ці SоС побудовані на CPU власної розробки Apple, але в основі лежить архітектура Arm. Як повідомляється, Apple платить Arm менше 30 центів за кожен вироблений чіп.

Незрозуміло, яка нормальна ціна, але повідомляється, що Apple платить менше за всіх інших ліцензіатів. Крім того, ця сама сума (менше 30 центів за чіп) сплачується за будь-яку SoC Apple, незалежно від її характеристик. Через усе це, незважаючи на те, що купертинський гігант є одним із найбільших клієнтів Arm, остання отримує від Apple менше ніж 5% усієї своєї виручки.  

Ще у 2017 році генеральний директор SoftBank зібрав групу керівників Arm, яку SoftBank на той момент щойно купив, щоб поскаржитися на Apple. Тоді він заявив, що Apple платить більше за шматок пластику, який захищає екрани нових iPhone, ніж за ліцензію Arm. Яка була сума на той момент, невідомо, але поточні 30 центів (точніше, менше 30 центів) явно вказують на те, що, якщо SoftBank і намагалася щось змінити переговорами, у неї це не вийшло.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна