Apple вперше очолила світовий ринок смартфонів

10:50, 16.01.2024

Компания Apple впервые опередила Samsung на мировом рынке смартфонов по итогам 2023 год и возглавила его, по данным исследовательской компании IDC. В последний раз Samsung уступала лидерство в 2010 году, когда треть рынка принадлежала Nokia.

В целом, мировой рынок смартфонов по-прежнему испытывает трудности, но тенденция на восстановление сохраняется. Согласно данным IDC, глобальные поставки смартфонов сократились на 3,2% в годовом исчислении до 1,17 млрд единиц в 2023 году. Хотя это самый низкий годовой объем за десятилетие, в четвертом квартале наблюдался рост на 8,5% по сравнению с аналогичным периодом прошлого года, до 326,1 миллиона единиц, что было выше прогнозируемых 7,3%.

"Хоча в другій половині 2023 року ми спостерігали значне зростання серед гравців на базі Android низького рівня, таких як Transsion і Xiaomi, що пов'язано зі швидким зростанням на ринках, що розвиваються, найбільшим переможцем вочевидь є Apple, - сказала Набіла Попал, директор з досліджень компанії IDC Worldwide Tracker. - Apple не тільки є єдиним гравцем у трійці лідерів, який щорічно демонструє позитивне зростання, а й уперше в історії посідає перше місце у світі. І все це незважаючи на посилення нормативних проблем і відновлення конкуренції з боку Huawei в Китаї, її найбільшому ринку. Постійний успіх і стійкість Apple багато в чому пояснюються зростаючою тенденцією до збільшення кількості пристроїв преміум-класу, які наразі становлять понад 20% ринку, чому сприяють агресивні пропозиції з обміну та плани безвідсоткового фінансування".

Раян Рейт, віце-президент групи IDC Worldwide Mobility and Consumer Device Trackers, додав, що Huawei повертається і швидко захоплює ринок у Китаї. Такі бренди, як OnePlus, Honor, Google та інші, випускають дуже конкурентоспроможні пристрої в нижньому сегменті ринку. Складні пристрої та зростаюче обговорення можливостей штучного інтелекту на смартфонах набирають обертів: "Загалом, ринок смартфонів наближається до дуже цікавого часу".

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна