ASUS Republic of Gamers демонструє ігрові новинки на CES 2024

10:19, 11.01.2024

Бренд ASUS Republic of Gamers (ROG) анонсував широкий спектр першокласних високопродуктивних пристроїв на своєму віртуальному заході, який пройшов у межах виставки CES® 2024.

Нове покоління ігрових пристроїв ROG охоплює монітори, що вражають швидкістю і якістю зображення, ноутбуки з приголомшливою швидкодією й графікою найвищого рівня, а також найпотужніший ігровий смартфон на ринку – ROG Phone 8.

Користувачі зможуть здійснити подорож у найсучасніший світ ігор за допомогою неперевершеної лінійки високоякісних пристроїв ROG. Завдяки новій екосистемі Advanced Back to the Future (BTF) ROG допомагає позбутися безладу з кабелями, який часто псує зовнішній вигляд комп’ютерів при самостійній збірці. Від високопродуктивної материнської плати ROG Maximus Z790 Hero BTF із прихованими роз’ємами для оптимального розміщення кабелів до революційної відеокарти ROG Strix GeForce RTX® 4090 BTF Edition – кожна деталь пристроїв лінійки BTF ретельно продумана для покращення вражень під час гри.

Ноутбуки ROG Zephyrus G14 і G16 здійснюють справжню революцію в портативному геймінгу завдяки потужним компонентам і чудовим дисплеям. Геймери зможуть зануритися в атмосферу сучасних ігор з неймовірно потужним ноутбуком ROG Strix SCAR 18, створеним для ентузіастів кіберспорту й користувачів, які прагнуть максимальної продуктивності. Ці нові ігрові машини пропонують безпрецедентну потужність завдяки процесору Intel® Core™ Ultra 9 і флагманській відеокарті NVIDIA® GeForce RTX 4090 для ноутбуків.

Відразу після завершення угоди про придбання ASUS бізнесу Next Unit of Computing (NUC) у компанії Intel бренд ASUS ROG створив перший ROG NUC – компактний і водночас потужний ПК під кодовою назвою Scorpion Canyon. Це ультракомпактний ігровий комп’ютер оснащений процесором Intel Core Ultra й відеокартою NVIDIA RTX, які забезпечують універсальні можливості для ігор і виконання інших завдань.

На презентації також був представлений абсолютно новий смартфон ROG Phone 8, який отримав модернізований дизайн і став одним із найбільш функціональних телефонів на ринку. Серед інших представлених продуктів – корпус ROG Hyperion GR701 BTF Edition, монітор ROG Swift OLED PG39WCDM, світлова панель ROG Aura Monitor Light Bar, кронштейн для монітора ROG Ergo Monitor Arm, мікрофон ROG Carnyx, миша ROG Keris II Ace з функцією ROG Polling Rate Booster, навушники ROG Cetra True Wireless SpeedNova, низькопрофільна клавіатура ROG Falchion RX Low Profile і багато іншого.

Найпотужніші ноутбуки для справжніх геймерів

Серія ROG Zephyrus: реалізм в іграх на найвищому рівні

Нові моделі ROG Zephyrus G14 і G16 змінюють уявлення про ігрові ноутбуки завдяки цілій низці можливостей. Оновлений алюмінієвий корпус преміумкласу, доступний у сірому (Eclipse Gray) і білому (Platinum White) кольорах, є одночасно легким і міцним: G14 має товщину всього 1,59 см і важить 1,5 кг, а G16 завтовшки 1,49 см – всього 1,85 кг. На корпусі цих ноутбуків розміщено фірмову світлодіодну панель Slash Lighting, яка продовжує й розширює популярні можливості персоналізації попереднього покоління цих ноутбуків. Оновлені G14 і G16 також стали першими ноутбуками з OLED-панелями ROG Nebula Display. Модель Zephyrus G14 може похвалитися панеллю з роздільною здатністю 3K (частота оновлення 120 Гц), а Zephyrus G16 – 2,5K (частота оновлення 240 Гц), співвідношенням сторін 16:10, сертифікацією VESA DisplayHDR True Black 500 і приголомшливим коефіцієнтом контрастності 1 000 000:1. Технології Hi-Res Audio й Dolby Atmos® покращують якість звуку, а вбудована HD-камера забезпечує якісне зображення під час відеозв’язку.

Ноутбуки Zephyrus G14 із процесором до AMD Ryzen 9 8940H і Zephyrus G16 із процесором до Intel Core Ultra 9 185H створені для геймерів, розробників контенту й дизайнерів. Обидві моделі оснащені відеокартами NVIDIA GeForce RTX і пропонують цілу низку рішень ROG Intelligent Cooling для підвищення ефективності охолодженню з метою досягнення максимальної продуктивності.

З оновленою серією ноутбуків ROG Zephyrus портативний геймінг виходить на новий рівень, де технології, продуктивність й естетика гармонійно поєднуються для отримання неперевершених вражень від гри. За допомогою ноутбуків серії Zephyrus геймери, творчі професіонали й дизайнери зможуть досягти нових вершин.

ROG Strix SCAR 16 і SCAR 18: ігрова потужність за межею можливого

Ноутбуки ROG Strix SCAR 16 і SCAR 18 змінюють уявлення про якісний геймінг завдяки найсучаснішим технологіям. Оснащені процесорами Intel Core i9 14900HX і відеокартами NVIDIA GeForce RTX 4090 для ноутбуків, вони забезпечують неперевершену продуктивність. Система охолодження цих ноутбуків передбачає використання рідкого металу Conductonaut Extreme на центральному й графічному процесорах, три вентилятори з технологією Tri-Fan і вентиляційні отвори по всьому периметру, гарантуючи найкраще охолодження. Дисплеї ROG Nebula HDR, виготовлені за технологією Mini LED, мають роздільну здатність 2,5K (2560x1600) і частоту оновлення 240 Гц, а співвідношення площі екрана до площі панелі досягає 90%. SCAR 18 – це перший ноутбук серії ROG, у якому використовується 18-дюймовий дисплей Mini LED. Чудовий ігровий звук забезпечує високоякісна аудіосистема Dolby Atmos® з чотирма динаміками. Ці ноутбуки також оснащені адаптованою для ігор клавіатурою, інтерфейсом Thunderbolt™ 4, мережевим портом 2,5 Гбіт/с, модулем Wi-Fi 6E й акумулятором ємністю 90 Вт·год із можливістю заряджання через USB-C® з потужністю до 100 Вт. Металевий корпус, виготовлений з увагою до кожної деталі, прикрашає культовий логотип ROG з RGB-підсвічуванням у новому стилі ROG Slash.

ROG Strix G16 і G18: потужність і ефективність

Ноутбуки ROG Strix G16 і G18 пропонують потужні ігрові можливості завдяки процесору Intel Core i9 14900HX і відеокарті NVIDIA GeForce RTX 4080 для ноутбуків (у максимальній конфігурації). Система охолодження цих ноутбуків передбачає використання рідкого металу Conductonaut Extreme на центральному процесорі, три вентилятори з технологією Tri-Fan і вентиляційні отвори по всьому периметру. Ці ноутбуки пропонуються у двох оригінальних варіантах оформлення корпусу й відзначаються тонкою рамкою, завдяки чому співвідношення площі екрана до площі панелі складає цілих 90%. 16- й 18-дюймові дисплеї ROG Nebula з роздільною здатністю 2,5K (2560 x 1600), частотою оновлення 240 Гц і підтримкою технології Dolby Vision HDR забезпечують виняткову якість зображення, а технологія Dolby Atmos створює неперевершений ігровий звук. Серед інших переваг цих ноутбуків, які роблять їх зручними для геймерів, –  широкий тачпад, великі клавіші зі стрілками, порт Thunderbolt 4, клавіатура з індивідуальним RGB-підсвічуванням клавіш, гігабітний мережевий порт, модуль Wi-Fi 6E і камера з роздільною здатністю 720p. Акумулятор підвищеної ємності (90 Вт·год) і можливість заряджання через порт USB-C (100 Вт) дозволяють грати «на ходу» без компромісів щодо продуктивності. Версія Volt Green має металевий корпус із логотипом ROG із RGB-підсвічуванням і новим унікальним дизайном ROG Slash, а Eclipse Gray – металевий корпус із низькопрофільним малюнком ROG Slash.

Багатофункціональний смартфон із зручними для ігор функціями

ROG Phone 8 і ROG Phone 8 Pro: більше, ніж просто ігри

Геймерам варто приготуватися до вражаючої подорожі зі смартфонами ROG Phone 8 і ROG Phone 8 Pro, які змінюють уявлення про мобільні ігри. Ці смартфони виходять за рамки буденності, пропонуючи найсучасніші технології, інноваційний дизайн і винятковий користувацький досвід. Створені як потужні й універсальні пристрої для геймерів, стримерів, творців контенту та інших користувачів, вони вирізняються зручними для ігор функціями. В їхній основі лежить потужна мобільна платформа Snapdragon® 8 Gen 3, що забезпечує неперевершену продуктивність. Ці пристрої пропонують розширені функції, що працюють на основі технологій штучного інтелекту, зокрема X-Sense 2.0, AI Grabber, семантичний пошук, ШІ-шумозаглушення й інші, що є значним кроком вперед у взаємодії з користувачем.

Нові смартфони оснащені вдосконаленими функціями охолодження, зокрема Rapid-Cooling Conductor, який відводить тепло безпосередньо від SoC до задньої кришки, а також функціями штучного інтелекту, як-от фоновий режим та X Capture, які покращують враження від ігрового процесу. Ще тонші, ніж свої попередники, ці моделі оснащені надійним акумулятором ємністю 5500 мА?год з можливістю бездротового заряджання, а дивовижний 6,78-дюймовий гнучкий AMOLED-дисплей Samsung E6 із частотою оновлення 165 Гц забезпечує неймовірне зображення. Настроювані елементи, наприклад, логотип Aura RGB Lighting і мінісвітлодіоди Anime Vision, підкреслять індивідуальність власника смартфона. Система з трьох камер складається з 50-мегапіксельної основної камери Sony IMX890 з 6-осьовим стабілізатором Hybrid Gimbal Stabilizer 3.0, 13-мегапіксельної надширококутної камери з лінзами «вільної форми» й 32-мегапіксельної телефотокамери з 3-кратним оптичним масштабуванням і системою оптичної стабілізації зображення. Технологія Dirac Virtuo для навушників забезпечує віртуальний об’ємний звук.

Серія ROG Phone 8 пропонує неймовірну продуктивність, інноваційні технології, захист від води й пилу за стандартом IP68 і тонкий корпус, що поєднує в собі естетику та функціональність. Незалежно від того, чи є користувачі відданими геймерами або ентузіастами технологій, ці смартфони допоможуть їм отримати ще більше задоволення від мобільних ігор.

ROG NUC: компактний і потужний ігровий комп’ютер

Зустрічайте ROG NUC!

Компанія ASUS встановлює стандарти інновацій у сфері розробки комп’ютерів компактного формфактору, прикладом чого є революційний ROG NUC. Цей комп’ютер під кодовою назвою Scorpion Canyon являє собою компактну й водночас потужну ігрову станцію, що надає свободу для ігор у будь-який час і в будь-якому місці.

В основі ROG NUC лежить потужний процесор Intel Core Ultra 7 або Core Ultra 9, який забезпечує безпрецедентну ігрову продуктивність. Гібридна мікроархітектура цих процесорів пропонує розширену підтримку багатозадачності завдяки додатковим енергоефективним ядрам (E-ядрам), а технології Intel Thread Director й Intel Smart Cache оптимізують робочі завдання для комфортної гри. Оснащений дискретною відеокартою NVIDIA RTX 4060 або RTX 4070, комп’ютер ROG NUC створює приголомшливе зображення з роздільною здатністю 4K, яке може виводитися на чотири монітори одночасно.

Конструкція корпусу, що не потребує інструментів під час обслуговування, дає змогу швидко підготувати пристрій до роботи, а компактні розміри пристрою (270 x 180 x 50 мм) відкривають можливості для ігор будь-де. Переваги ROG NUC не обмежуються лише продуктивністю: цей комп’ютер також ідеально поєднується з ігровим контролером ROG Raikiri PRO, що створює новий рівень взаємодії з користувачем. Підсвічування ARGB і застосунок ROG Armory Crate дають змогу створювати приголомшливі світлові ефекти.

Для підключення передбачено роз’єми HDMI 2.1a, DisplayPort 1.4, Thunderbolt 4/USB4® Type-C, USB 3.2 Gen 2, USB 2.0 і бездротовий модуль Intel Killer™ WiFi 6E AX1690i. Сумісний із Microsoft Windows 11 і дистрибутивами Linux, ROG NUC забезпечує гнучкість вибору операційної системи.

ROG NUC демонструє прихильність ASUS до інновацій і досконалості в області ігрових рішень, створюючи основу для нової серії надійних ігрових комп’ютерів NUC. Завдяки ультракомпактному корпусу, надзвичайній продуктивності та можливості обслуговування без використання інструментів, він відкриває нову еру в ігрових рішеннях NUC, надаючи геймерам можливість вибирати, як, де і в якому стилі вони хочуть грати. З ROG NUC компанія ROG відкриває нову епоху ігрових технологій.

Монітори ROG Swift OLED PG39WCDM, ROG Swift OLED PG32UCDP і ROG Swift OLED PG27AQDP

Випуск монітора ROG Swift OLED PG39WCDM знаменує собою ще один значний стрибок у розвитку ігрових технологій. Цей 39-дюймовий ультраширокоформатний OLED-монітор із роздільною здатністю 3440 x 1440, частотою оновлення 240 Гц і вигнутою поверхнею з кривиною 800R демонструє постійне прагнення компанії розширювати межі технологій для ігрових дисплеїв. Друга модель, ROG Swift OLED PG32UCDP, – це перший у світі дворежимний ігровий монітор із функцією підвищення частоти кадрів, яка дозволяє користувачам у будь-який момент перемикатися між режимами 4K (240 Гц) і Full HD (480 Гц). І довершує цю дивовижну трійцю ігрових моніторів ROG Swift OLED PG27AQDP – перший у світі ігровий OLED-монітор із частотою оновлення 480 Гц.

Оснащені технологією ROG OLED третього покоління, новітньою технологією META і технологією ELMB, ці нові монітори лінійки Swift забезпечують на 30% вищу пікову яскравість і на 20% більший кут огляду в порівнянні зі своїми попередниками. Спеціальний радіатор не лише знижує робочу температуру монітора, але й захищає OLED-панель від вигорання, гарантуючи її довговічність. Завдяки піковій яскравості 1300 кд/м2 і відповідності стандарту DisplayHDR True Black 400, ці OLED-монітори ROG Swift демонструють приголомшливе зображення для захопливих ігрових вражень. Чудовий час відгуку 0,03 мс і підтримка технології AMD FreeSync™ Premium Pro означають плавне, без розривів, зображення з низькою затримкою, а ексклюзивна технологія Extreme Low Motion Blur (ELMB) робить рух у динамічних іграх ще чіткішим і виразнішим.

Монітор ROG Swift OLED PG39WCDM із вбудованим пристроєм Smart KVM дає змогу легко керувати двома комп’ютерами за допомогою одного комплекту клавіатури й миші, а роз’єм USB 3.2 пришвидшує передачу файлів. Широкі можливості підключення, зокрема DisplayPort™ з HDMI (v2.1) і USB-C з підтримкою живлення до 90 Вт (Power Delivery), перетворюють цей OLED-монітор на універсальний хаб для ігрових систем. Окрім цих революційних функцій, монітор пропонує також комплект настінного кріплення ROG VESA для легкого монтажу на стіну або перегородку. Монітор ROG Swift OLED оснащений вигнутою панеллю з кривиною 800R: це найбільш вигнута панель з усіх доступних моделей моніторів ROG, яка дарує по-справжньому захопливий ігровий досвід.

Усі три нові моделі оснащені технологією ROG Gaming Artificial Intelligence з функціями Dynamic Shadow Boost, Dynamic Cross-hair, Variable Overdrive 2.0, Dynamic GameVisual (в окремих моделях), які покращують ігровий досвід користувачів.

Новий погляд на ігрові системи

ROG також представив два інноваційних аксесуари для моніторів: світлову панель ROG Aura Monitor Light Bar ALB01 і кронштейн ROG Ergo Monitor Arm AAS01, що отримали нагороду CES 2024 Innovation Award.

ROG Aura Light Bar пропонує три режими роботи – фронтальне підсвічування для комфорту зору, фонове підсвічування з ефектами Aura Sync і комбіноване підсвічування для захопливого перегляду. Цей пристрій підходить як для вигнутих, так і для звичайних моніторів, підтримує персоналізовані налаштування колірної температури і яскравості, а також легко синхронізується з підсвічуванням ігрових комп’ютерів за допомогою технології AURA Sync і програмного забезпечення ASUS DisplayWidget Center, яке пропонує такі розширені функції, як App Sync, попередньо встановлені розклади та System Sync.

Кронштейн для монітора ROG Ergo Monitor Arm підтримує монітори з діагоналлю 39 дюймів і більше[iii], максимальна вага яких не перевищує 11,5 кг. Завдяки двосторонньому розміщенню кабелів і підтримці стандарту VESA, кронштейн Ergo Monitor Arm полегшує монтаж. Механічний пружинний механізм кронштейна дозволяє плавно й без зусиль регулювати положення монітора в широкому діапазоні напрямків: до 75° вгору і 15° вниз, а також поворот на 360°. Суворі випробування надійності для цього пристрою включають 10 000 циклів розкриття з максимальним діапазоном.

Разом ці аксесуари чудово доповнюють новітні OLED-монітори ROG, поєднуючи в собі естетику й функціональність для створення комфортного ігрового простору.

Екосистема ADVANCED BTF

На виставці Computex 2023 компанія ASUS вперше представила інноваційні компоненти для складання ПК з прихованими роз’ємами під назвою BTF, що знаменує собою нову еру в створенні ПК, яка ставить на перше місце естетику та зручність. Ці інновації виходять за рамки традиційних підходів до складання ПК, дозволяючи зменшити кількість внутрішніх кабелів на лицьовій стороні плати. Успіх концепції BTF призвів до створення екосистеми ROG Advanced BTF, до якої увійшли материнська плата ROG Maximus Z790 Hero BTF, відеокарта ROG Strix GeForce RTX™ 4090 BTF Edition і корпус ROG Hyperion GR701 BTF Edition.

Материнська плата з майбутнього: ROG Maximus Z790 Hero BTF

Флагманом екосистеми Advanced BTF є материнська плата ROG Maximus Z790 Hero BTF, яка вирізняється унікальним дизайном із прихованим розташуванням роз’ємів. Усі контактні роз’єми розташовано на задній стороні плати, що створює безпрецедентний рівень зручності прокладання кабелів для ентузіастів, які самостійно складають комп’ютери. Материнська плата має й інші інноваційні функції, зокрема діагностичний світлодіодний дисплей Q-LED у верхньому правому куті, який надає зворотний зв'язок у режимі реального часу про проблеми з електроживленням і встановленням модулів пам'яті перед завантаженням системи.

У дизайні материнської плати заслуговує на увагу слот PCIe Q-Release Slim – зручне рішення для розблокування відеокарт. Користувачі можуть просто нахилити й потягнути відеокарту, щоб вивільнити її зі слоту, що спрощує модернізацію й обслуговування системи. На материнській платі також є слот для відеокарти підвищеної потужності, спеціально розроблений для сумісності з відеокартами, що використовують роз'єм PCIe підвищеної потужності, такими як ROG Strix GeForce RTX™ 4090 BTF Edition.

Оновлена відеокарта ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF Edition

Відеокарта ROG Strix GeForce RTX™ 4090 BTF Edition зберегла всі потужні можливості стандартної моделі ROG Strix RTX 4090, але при цьому оснащена роз'ємом підвищеної потужності PCIe, сумісним із новим слотом підвищеної потужності на материнській платі ROG Maximus Z790 Hero BTF. Завдяки цій інноваційній конструкції відпадає потреба у додаткових 8-контактних або 16-контактних роз’ємах живлення, що спрощує прокладання кабелів і зменшує кількість видимих проводів. Концепція Advanced BTF передбачає додаткову опору відеокарти, яка запобігає її провисанню й забезпечує як естетичну привабливість, так і надійність конструкції.

Екосистему Advanced BTF доповнює корпус ROG Hyperion GR701 BTF Edition, який полегшує прокладання кабелів й ідеально поєднується з рішеннями з прихованими роз’ємами. Таким чином, екосистема ROG BTF покращує естетичний вигляд системи, інтегруючи інноваційні інженерні розробки для більш зручного, швидкого й якісного складання комп’ютера.

Геймерські аксесуари

Аксесуари ROG, що змінюють правила гри

Бренд ROG представив широкий асортимент найсучасніших ігрових аксесуарів, які дають змогу геймерам отримати ще більше задоволення від гри.

Новітній мікрофон ROG Carnyx спеціально створений для аудіозапису студійної якості. Він оснащений великим 25-міліметровим конденсаторним капсулем і підтримує частоту дискретизації 192 кГц / 24 біт для деталізованого і яскравого звучання та кардіоїдну полярну діаграму спрямованості для якісних сольних записів. Високочастотний фільтр, вбудований поп-фільтр і високоякісний металевий підвіс гарантують чисте й плавне звучання – навіть під час інтенсивних ігрових сесій із дратівливими фоновими шумами, як-от натискання клавіш на клавіатурі, клацання миші, або крики. Завдяки інтуїтивно зрозумілому багатофункціональному регулятору, кнопці вимкнення звуку й RGB-підсвічуванню Aura Sync, Carnyx є ідеальним пристроєм для стримерів.

Ще одна новинка – ROG Keris II Ace, найновіша модель лінійки Ace Esports. Ця миша важить лише 54 грами й має ергономічну форму, що сприяє тривалій грі в інтенсивному режимі – справжня мрія для шанувальників шутерів. У ній реалізована підтримка бездротової технології ROG SpeedNova, яка мінімізує затримки у мережах із великою кількістю клієнтів. Оптичний сенсор ROG AimPoint Pro і мікроперемикачі ROG Optical Micro Switch з ресурсом у 100 млн натискань вирізняються точністю й довговічністю. ROG Polling Rate Booster – це окремий пристрій, який підтримує частоту опитування до 4000 Гц у бездротовому й до 8000 Гц у дротовому режимі, мінімізуючи затримку руху курсора, що гарантує точність дій у грі.

Клавіатура ROG Falchion RX Low Profile з низькопрофільними перемикачами ROG RX Low-Profile є еволюцією революційної клавіатури Falchion. Вона є володарем нагороди CES Innovation Award. Перемикачі RX Red Low-Profile забезпечують максимально плавне й лінійне натискання, а RX Blue Low-Profile дарують чіткий відгук із характерним звуком. Завдяки компактному й мінімалістичному дизайну, а також унікальним функціям, як-от багатофункціональна сенсорна панель, бездротова технологія ROG SpeedNova та приймач ROG Omni Receiver, ця клавіатура змінює уявлення про ігри в дорозі.

Геймери зможуть насолодитися ідеально синхронізованим ігровим звуком завдяки бездротовим навушникам ROG Cetra True Wireless SpeedNova, що підтримують два режими підключення: на частоті 2,4 ГГц і за допомогою технології Bluetooth®. Завдяки бездротовій технології ROG SpeedNova вони вирізняються наднизькою затримкою, надійним з’єднанням та оптимізованим енергоспоживанням. Навушники здатні відтворювати звук високої роздільної здатності 96 кГц / 24 біт з реалістичною деталізацією завдяки технології Dirac Opteo™. Ші-мікрофони, що використовують кісткову провідність звуку, забезпечують чіткий зв’язок, а функція адаптивного активного шумозаглушення з автоматичним режимом оптимізує шумозаглушення для повного занурення в музику або ігровий процес. Навушники працюють до 46 годин від одного заряду, підтримують функцію бездротового заряджання й швидкого заряджання у футлярі та мають персоналізоване RGB-підсвічування ASUS Aura.

Теги:ASUSCES

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна