Білл Гейтс заявив, що ШІ може вбити пошуковик Google і Amazon

09:12, 27.05.2023

Один із засновників Microsoft Білл Гейтс заявив, що одна з найкращих компаній у галузі штучного інтелекту створить персонального цифрового агента, який зможе виконувати різноманітні завдання для людей і замінити їм інші сервіси.

Технологія буде настільки глибокою, що вона може радикально змінити поведінку користувачів: "Хто б не створив такого персонального агента, це буде прорив, бо ви ніколи більше не зайдете на пошуковик (на кшталт Google), ви ніколи не зайдете на Amazon".


"Цей помічник зі штучним інтелектом, який ще належить розробити, зможе зрозуміти потреби і звички людини і допоможе їй отримувати ту інформацію, читати яку ви не маєте часу", - заявив Гейтс під час заходу Goldman Sachs і SV Angel у Сан-Франциско.

Гейтс сказав, що майбутній переможець у цих перегонах стане або стартапом, або технологічним гігантом, з імовірністю 50/50.

"Я був би розчарований, якби Microsoft не втрутилася. Але я вражений парою стартапів, зокрема Inflection", - додав він, маючи на увазі Inflection.AI, співзасновником якої є колишній виконавчий директор DeepMind Мустафа Сулейман.

За словами Гейтса, знадобиться деякий час, перш ніж цей потужний цифровий агент майбутнього буде готовий до масового використання. Доти компанії продовжуватимуть впроваджувати так звані генеративні технології штучного інтелекту, подібні до популярного ChatGPT від OpenAI, у свої власні продукти.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна