Біткойн може злетіти, як уже злітав: схоже, Tesla знову готується продавати машини за BTC

17:00, 21.07.2023

Як пише Electrec, Tesla готова знову приймати платежі в біткойнах. Нагадаємо, компанія ненадовго надала таку можливість понад два роки тому, але швидко відкотила своє рішення назад.

Інтернет-нишпорки помітили, що Tesla додала рядки у вихідний код на свій веб-сайт, які вказують на те, що компанія збирається продавати машини за біткойни.

Цей крок може бути пов'язаний з нещодавніми повідомленнями про те, що наразі більше половини майнінгу біткойнів здійснюють за рахунок поновлюваних джерел енергії. Це може допомогти Tesla виправдати повернення біткойнів як спосіб оплати своїх автомобілів.

На початку 2021 року Tesla інвестувала 1,5 мільярда доларів у біткойн, спричинивши його зростання до 47,5 тис. доларів. Незабаром після цього автовиробник почав приймати криптовалюту як оплату за нові автомобілі. Це теж підштовхнуло курс біткойна, і він перевищив 55,4 тис. доларів.

Однак через кілька днів Tesla зробила крок назад, видаливши можливість оплати біткойнами. Компанія наголосила на занепокоєності з приводу швидко зростаючого використання викопного палива для майнінгу та транзакцій біткойнів, особливо вугілля.

Натомість Tesla зазначила, що не продає свою частку в біткойнах і планує відновити приймання платежів у BTC (коли більше біткойнів видобуватиметься з використанням відновлюваної енергії). Минулого року через падіння BTC Tesla втратила близько 500 мільйонів доларів на своїх інвестиціях.

Поки що офіційної заяви від Tesla не було, а біткойн сьогодні насилу піднявся до 30 400 доларів і вже впав до 29 600 доларів. Раніше з'явилися відомості, що майнери і великі інвестори (кити) почали продавати більші обсяги біткойна. Це, як зазначають аналітики, має негативно позначитися на курсі.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна