Де можна використовувати біткоїни до оплати?

00:10, 21.04.2023

Тривалий час до криптовалют ставилися лише як до інвестиційного інструменту. Але вже кілька років їх із задоволенням приймають інтернет-магазини чи інші компанії, що пропонують певні товари й послуги.

Розрахуватися за покупки можна за допомогою біткоїнів, ефірів чи інших популярних цифрових валют. Сучасний курс біткоїна досить високий (понад 20 тисяч доларів), але за допомогою нього можна здійснити й покупки недорогих товарів. Сучасні системи дозволяють сплачувати не цілою криптомонетою, а лише її частиною. Наприклад, 0,0005 ВТС чи іншу суму.

20 тисяч доларів — це не межа вартості. В різні часи цифрова валюта коштувала і більше. Попри деяку втрату в ціні, власники крипти не поспішають продавати її, бо різноманітні події у світі можуть призвести до повторного зростання.

Покупка за крипту — вже не фантастика

Будь-яка компанія, що йде в ногу з часом, із задоволенням прийме до оплати криптовалюту. Навіть мережі швидкого харчування приймають такий варіант оплати. Наприклад, всесвітня мережа Старбакс приймає крипту.

Це далеко не єдиний приклад, а за цифрові кошти можна придбати все: від автомобіля до нерухомості за кордоном. Головне для покупця — знайти пропозиції від автосалонів чи агентств нерухомості, що приймають ВТС.

Бажаючих приймати до оплати криптовалюту стає все більше. Особливо багато таких пропозицій у Сполучених Штатах чи інших зарубіжних країнах. Компанія Тесла стала одним із перших продавців електромобілів та приймала біткоїни для продажу своїх авто.
Пізніше керівництво Тесла звинуватило майнерів в завданні шкоди екології під час здобування монет, але зараз можна знайти чимало пропозицій від інших виробників транспортних засобів. Немало таких пропозицій і в Україні.

Оплата щоденних покупок криптою

Дехто помилково вважає, що такий спосіб оплати підходить лише для значних покупок. Між тим, цифрова валюта може використовуватися і для побутових потреб. За неї можна придбати:

  • харчові продукти;  
  • гаджети та електроніку;
  • меблі для квартири чи офісу;
  • одяг чи взуття та багато іншого.

Сучасних власників біткоїнів можна назвати досить забезпеченими людьми. Крім того, їм доступні покупки в будь-якій країні.

Особливий комфорт забезпечує анонімність та децентралізація розрахунків. Тобто, попри відстань, час доби, свята чи вихідні, можна замовити товари з США чи інтернет-магазина в сусідньому місті України з однаково вигідними умовами.

При звичайних розрахунках за допомогою платіжних карт банків покупцеві доводиться сплачувати чималу комісію. При замовленнях таким способом з інших країн навіть товари зі знижкою стають дорожчими через комісію банків. Крім того, дані про покупця проходять через банківську систему, тому розрахунок фіксується відповідними службами.

Розрахунки біткоїнами чи іншою криптовалютою тривають всього кілька хвилин, а дані про покупця не розголошуються. Комісія завжди однакова, оскільки система децентралізована. Таким чином, крипта — один із найвигідніших та найбезпечніших варіантів оплати.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Ремонт смартфонов в сервисном центре: успех или провал зависит от года выпуска моделиРемонт смартфонов в сервисном центре: успех или провал зависит от года выпуска модели23:14 20.04.2023

    Без смартфона практически невозможно обойтись в повседневной жизни. Помимо обычных телефонных звонков гаджет обеспечивает доступ в Интернет, используется для фото- и видеосъемки, служит хранилищем для различных файлов, помогает грамотно организовать рабочий день и выполняет еще много функций.

  • Особенности выращивания цыплят в стартовом периодеОсобенности выращивания цыплят в стартовом периоде22:39 20.04.2023

    Залогом успешного выращивания цыплят является создание благоприятных условий для их активного роста и использование качественных готовых кормов. В них содержится весь комплекс витаминов и минералов, аминокислот и прочих полезных веществ, необходимых для здорового и быстрого развития птицы.

  • Хостинг на VPS и VDS-серверах и преимущества их использованияХостинг на VPS и VDS-серверах и преимущества их использования01:47 20.04.2023

    Эффективным инструментом продвижения бизнеса является интернет-магазин, корпоративный портал или другие используемые виды веб-ресурсов. Удачный выбор хостинга позволяет предпринимателю увеличивать объемы продаж, благодаря стабильной работе сайта.