Дизайн інтер'єру салону краси: ідеї та поради

01:46, 21.01.2020

Інтер'єр салону краси розробляється згідно з принципами планування закладів такого типу та з додаванням оригінальних прийомів декору, які б привертали увагу клієнтів та виділяли салон краси на тлі конкурентів. Важливо організувати все так, щоб приміщення відповідало не лише принципам fashion-дизайну, але й санітарним нормам. Усі матеріали для оформлення підбираються з урахуванням цього, а також концепції закладу та потреб потенційних клієнтів.

При оздобленні інтер'єру сучасного салону краси варто звернутися до професіоналів. В Україні дизайном комерційних приміщень займається студія Partner Design – більше інформації можна знайти тут за посиланням на офіційний сайт.

дизайн салону краси

Основні ідеї та прийоми оформлення інтер'єру салону краси

Важливо продумувати дизайн інтер'єру салону краси так, щоб гості відчували себе комфортно та затишно. Тоді у них буде бажання повертатися знову – звичайно, за умови, що стильний дизайн доповнюється високим рівнем надання послуг.

Важливі деталі:

  • Зонування приміщення. Грамотне планування дозволить майстрам працювати зручно, а також дасть можливість розмістити додаткові місця для гостей.
  • Фацетовані дзеркала Вони додають родзинку навіть простому інтер'єру. На деяких стінах салону варто використовувати дзеркальні поверхні, завдяки цьому прийому приміщення стане більш просторим та світлим.
  • «Каретна» стяжка. Цікаве рішення для оформлення стін, особливо невеликих приміщень, наприклад, окремих кабінетів для спа-процедур. Стяжка покращує шумоізоляцію, створює затишну атмосферу и виглядає досить актуально в сучасному інтер'єрі.
  • Якісне освітлення. В салоні краси освітлення набуває особливого значення – це не лише верхнє світло, а й локальні світильники біля кожного робочого місця майстрів.
  • Колір в інтер'єрі. Підбір правильної палітри допомагає сконцентрувати увагу клієнтів на певних ділянках приміщення. Професійні дизайнери радять наступне співвідношення в розстановці колірних акцентів: 70% – основний тон, і бажано спокійний , 25% – меблі і аксесуари і 5% – яскраві акценти. Не варто використовувати забагато яскравих та кислотних кольорів. Краще обрати світлу палітру благородних відтінків.
  • Підлогове покриття. Для підлоги варто обирати зносостійкі матеріали. Покриття повинне бути безпечним, без швів і стиків. Актуально використовувати паркет, лінолеум, ламінат, полімерне покриття. Часто зустрічаються матеріали для підлоги з дзеркальним ефектом, що дозволяє візуально збільшити простір.

дизайн салону краси

Популярні стилі оформлення салону краси

При розробці дизайн-проекту необхідно враховувати, до якої цінової категорії належить заклад, хто його основна цільова аудиторія. Серед найпопулярніших варіантів можна виділити такі стилі:

  • Ар-деко. Чудовий вибір для елітного салону краси та спа-процедур. Ар-деко – це простір, наповнений лоском та вишуканістю, витончені декоративні деталі та дорогі матеріали. За основу краще обрати стриману кольорову гаму. Матеріали: мармур, метал з золотим напиленням, оксамит, скло і кришталь.
  • Скандинавський стиль. Основа такого простору – затишок і простота. Світлі стіни, багато дерев’яних елементів, м’який текстиль в якості декору, аксесуари, що створюють атмосферу затишку. Однак не варто перевантажувати приміщення, тут має бути легко та просторо.
  • Мінімалізм. Цей стиль поєднує практичність та лаконічність. Переважають прості форми та лінії, мінімум декору. Ідеально підходить для салону краси, оскільки такий постір виглядає надзвичайно стильно та «інстаграмно», якщо його розробляв професіонал.

дизайн салону краси

Більше актуальної інформації щодо дизайну комерційних приміщень, в тому числі салонів краси, можна знайти на офіційному сайті компанії Partner Design.


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини