Дослідження показало, що смарт-годинник, включаючи Apple Watch Series 6, невірно рахують спалені калорії

10:45, 18.05.2022

Команда дослідників Квебецького університету в Монреалі провела дослідження точності вимірів, що здійснюються смарт-годинником Apple Watch Series 6 та Polar Vantage V, а також Fitbit Sense. З'ясувалося, що результати підрахунку витрати калорій залишають бажати кращого.

Для перевірки показань використовувалася точніша апаратура — нагрудний пульсометр Polar H10 та ергоспірометр MetaMax 3B. У дослідженні взяли участь по 30 здорових чоловіків та жінок віком близько 25 років.

Результати дослідження були опубліковані в Європейському журналі спортивних наук — зокрема, наскільки надійними є результати вимірювання пульсу та витрат енергії всіма трьома пристроями під час прогулянок, сидіння на місці, бігу, їзди на велосипеді та силових тренувань.

За результатами досліджень з'ясувалося, що всі три смарт-години, включаючи Apple Watch 6, погано справляються з вимірюванням витрати калорій при будь-якому з типів активності. Як вважають вчені, професіонали в галузі охорони здоров'я, спортсмени/тренери та ентузіасти фітнесу в цілому не повинні розглядати показання зазначених смарт-годин при тренуваннях або розрахунку програм харчування. Раніше випробування подібних пристроїв проводилися зі схожими результатами.

Але є і хороші новини для користувачів гаджетів. Apple Watch Series 6 досить точно відслідковували пульс під час всіх видів фізичної активності, тоді як Polar Vantage V і Fitbit Sense були не настільки акуратними - точність залежала від типу активності. Також усі перевірені пристрої дуже точно відраховували пройдені кроки.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна