Екс-гендиректор Binance, якому загрожує до 10 років в'язниці, став багатшим на $25 млрд у 2023 році

21:23, 27.12.2023

Колишній генеральний директор Binance Чанпен Чжао (Changpeng Zhao) збільшив свої статки у 2023 році майже на $25 млрд на тлі відновлення ринку криптовалют, пише Bloomberg. Нагадаємо, що Чжао разом із криптобіржею визнав провину за кримінальними звинуваченнями, пов'язаними з відмиванням грошей, і був змушений покинути свою посаду в рамках угоди з Міністерством юстиції США.

Згідно з даними Bloomberg Billionaires Index, наприкінці року, коли біткоїн зріс у ціні більш ніж на 160 % після обвалу криптовалютного ринку 2022 року, Чжао очолив список криптобізнесменів, чиї передбачувані чисті активи зросли в році, що минає.

Статки Чжао наразі оцінюють у понад $37 млрд. Він володіє контрольним пакетом акцій Binance, який зберіг завдяки угоді з Мін'юстом США, незважаючи на те, що залишив посаду гендиректора. Чжао також володіє біткоїнами і токенами Binance, BNB, хоча ці активи не включені в Bloomberg Billionaires Index. Водночас, згідно з індексом Bloomberg Billionaires Index, статки Чжао, як і раніше, далекі від піку в майже $97 млрд на початку 2022 року, а також липневого максимуму від початку року в $50,4 млрд.

Незважаючи на штраф, який Binance погодилася виплатити владі США, і втрату деякої частки ринку цього року, криптобіржа виграла від збільшення обсягів торгів, що супроводжувало відновлення криптовалютного ринку. Сам Чжао в рамках угоди має виплатити штраф у розмірі $50 млн, але на цьому історія для нього не закінчується. 22 лютого очікується ухвалення вироку в його справі, і йому загрожує до 10 років тюремного ув'язнення, але очікується, що Чжао отримає в рамках угоди з владою не більше 18 місяців.

2023 рік був успішним не тільки для тепер уже колишнього гендиректора Binance. Згідно з індексом Bloomberg Billionaires, статки гендиректора Coinbase Брайана Армстронга (Brian Armstrong) зросли на $5,8 млрд із початку року до $7,2 млрд, а співзасновника Coinbase Фреда Ерсама (Fred Ehrsam) - на $1,8 млрд до приблизно $2,5 млрд. Також збільшився капітал у братів-близнюків Тайлера і Кемерона Вінклвосс (Tyler, Cameron Winklevoss), співзасновників криптобіржі Gemini Trust - на $1,4 млрд до $2,7 млрд.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна