Fairphone відмовилася від поширення смартфонів за передплатою

14:01, 09.03.2024

Нідерландська компанія Fairphone, яка спеціалізується на виробництві смартфонів з модульною конструкцією і високою ремонтопридатністю, оголосила про безстрокове припинення програми Fairphone Easy. Вона надавала можливість взяти смартфон в оренду, сплачуючи за його використання за встановленим тарифом.

У 2022 році Fairphone запустила в Нідерландах програму Fairphone Easy, пропонуючи клієнтам свої смартфони за передплатою, у вартість якої входив ремонт, заміна та утилізація пристроїв після закінчення терміну служби. Програма також стимулювала клієнтів використовувати смартфони більш тривалий період, оскільки вартість передплати поступово знижувалася. Таким чином компанія робила свій внесок у зниження обсягу електронних відходів, самостійно переробляла пристрої, а також повторно задіювала деякі матеріали у виробництві гаджетів.

Однак динаміка кількості передплатників не виправдала очікувань компанії. Fairphone визнає, що модель ціноутворення на оренду смартфонів була обрана не надто вдало. Зазначається, що перший внесок у передплаті за своєю величиною був порівнянний із ціною смартфона. Fairphone намагалася донести до потенційних клієнтів довгострокові переваги передплати, але в кінцевому рахунку компанія зрозуміла, що багато споживачів вважають за краще володіти смартфоном, а не брати його в оренду.

"Ми прийшли до сумного усвідомлення того, що люди вважають за краще володіти смартфоном, а не брати його в оренду", - йдеться в повідомленні компанії. Дослідження показало, що споживачі в п'ять разів частіше купують смартфони Fairphone, ніж беруть їх в оренду. Поява на ринку смартфона Fairphone 5 ще більше ускладнила ситуацію, оскільки багато користувачів захотіли отримати нову модель пристрою, а в рамках програми Fairphone Easy зробити це було не можна.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Huawei відклала випуск флагманських смартфонів лінійки P70Huawei відклала випуск флагманських смартфонів лінійки P7013:57 09.03.2024

    Компанія Huawei відклала випуск флагманських смартфонів P70, згідно зі свіжими даними. Інсайдер Smart Pikachu каже, що спочатку новинки повинні були вийти в поточному місяці, але Huawei вирішила трохи зрушити терміни, тому лінійка вийде у квітні.

  • Xiaomi 15 може виявитися дорожчим за Xiaomi 14Xiaomi 15 може виявитися дорожчим за Xiaomi 1413:53 09.03.2024

    Інсайдер Digital Chat Station на своїй сторінці в соцмережі Weibo повідомив про те, що Xiaomi 15 може подорожчати щодо попередника. "Є велика ймовірність, що ціна на Xiaomi Mi 15 зросте", - написав інформатор.

  • Тест на міцність iPhone 15 Pro та iPhone 14 ProТест на міцність iPhone 15 Pro та iPhone 14 Pro13:38 09.03.2024

    Смартфон iPhone 15 офіційно представили 12 вересня 2023 року. Після старту продажів в інтернеті з'явилося безліч відеороликів з першими краш-тестами. Блогери купували новий "яблокофон" спеціально, щоб протестувати його на міцність.


купить телефон в Одесі, Україна