Федеральна комісія по зв'язку США просить Google і Apple видалити додаток TikTok з магазинів

10:20, 01.07.2022

У США почався новий етап протистояння влади і TikTok. Комісар Федеральної комісії зі зв'язку США Брендан Карр написав лист гендиректору Alphabet Сундару Пічаї та голові Apple Тіму Куку. У них він затпросив видалити TikTok із магазинів Google Play і App Store.

На думку Карра, додаток збирає і передає занадто багато конфіденційних даних, тому програма потім передає їх у Пекін. Карр зазначив, що програма може зберігати чорновики, має доступ до історії пошуку, перехоплює натискання кнопок, відстежує дані біометрії, а також має доступ до тексту, зображень і відео в буфері обміну.

«TikTok — це не просто додаток для обміну забавними відео та мемами. Це вовк у шкірі вівці», — зазначив американський чиновник. Також, за його словами, нещодавні дані дослідження показали, що співробітники TikTok в Китаї мали доступ до особистих даних американських користувачів.

Магазинам дали термін до 8 липня, щоб видалити додаток або обґрунтувати відмову зробити це. Відзначимо, що це не перше протистояння китайських додатків і влади США.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна