Глава YouTube застеріг OpenAI від навчання ШІ на відео з платформи

00:33, 06.04.2024

З активним розвитком технологій штучного інтелекту особливо гостро постало питання про те, на яких матеріалах можна навчати ці системи, і що робити з авторськими правами на ці матеріали. Гендиректор YouTube зазначив, що компанії OpenAI не слід розглядати платформу як джерело матеріалів для навчання ШІ.

Великі гравці у своїх сферах, включно з New York Times і Getty Images, уже ініціювали судові позови щодо розробників ШІ; аналогічні заходи вжили деякі художники і письменники. Олії у вогонь підлила в березні технічний директор OpenAI Міра Мураті (Mira Murati). В інтерв'ю The Wall Street Journal вона заявила, що не впевнена, чи використовують для генератора відео Sora матеріали YouTube, Instagram або Facebook.

Це спонукало главу YouTube Ніла Мохана (Neal Mohan) відреагувати і чітко попередити, що використання матеріалів найбільшого у світі відеосервісу для навчання OpenAI Sora буде "явним порушенням" умов використання платформи. "З точки зору автора, коли він завантажує плоди своєї нелегкої роботи на нашу платформу, у нього є певні очікування. Одне з таких очікувань у тому, що дотримуватимуться умови обслуговування. Вони не дозволяють завантажувати розшифровки або фрагменти відео, і це явне порушення умов обслуговування. Це правила дорожнього руху на нашій платформі", - заявив гендиректор YouTube в інтерв'ю Bloomberg.

Чіткі відомості про те, на яких матеріалах OpenAI навчає ШІ для своїх служб Sora, ChatGPT і DALL-E, відсутні досі. Для навчання моделі GPT-5 компанія має намір застосовувати розшифровки відео YouTube. Google же, будучи власником YouTube і конкурентом OpenAI, запевняє, що дотримується правил: навчання Gemini вимагає аналогічних даних, але, як заявив Ніл Мохан, використовує лише певні відео залежно від дозволів, наданих кожним автором.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Дорога к успеху в TikTok: покупка подписчиков для лучшего продвиженияДорога к успеху в TikTok: покупка подписчиков для лучшего продвижения23:20 15.03.2024

    Поскольку цифровая сфера продолжает развиваться, TikTok стал ключевой платформой для обмена видео, создания контента и даже маркетинга. Многие влиятельные лица и бренды используют потенциал приложения, чтобы охватить миллионы пользователей по всему миру.

  • TikTok заробив $16 млрд у США минулого рокуTikTok заробив $16 млрд у США минулого року23:19 15.03.2024

    Виручка сервісу коротких відео TikTok, що належить китайській компанії ByteDance, у 2023 році у США становила приблизно $16 млрд. Платформа користується величезною популярністю серед американців, незважаючи на те, що перебуває під загрозою заборони на території країни.

  • У соцмережі X з'явилися «Статті» - дуже довгі постиУ соцмережі X з'явилися «Статті» - дуже довгі пости14:17 09.03.2024

    Користувачі соцмережі X, авторизовані як співробітники верифікованих організацій, а також платні підписники з тарифним планом Premium+ отримали доступ до нової функції - публікації "Статей" (Articles). Вона дозволяє робити дуже довгі публікації.


купить телефон в Одесі, Україна