Головний дизайнер Apple, яка змінила Джоні Айва, протрималася на посаді лише 3 роки — її наступник невідомий

20:36, 22.10.2022

Еванс Хенкі (Evans Hankey), керівник відділу дизайну Apple, залишає компанію через три роки після призначення на цю посаду. У 2019 році вона змінила Джоні Айва (Jony Ive), який керував відділом дизайну Apple протягом двох десятиліть та вважається визнаною легендою промислового дизайну.

Про її звільнення було оголошено цього тижня, при цьому Хенкі повідомила колег, що залишиться в Apple протягом наступних шести місяців. Зараз у підпорядкуванні Хенкі перебуває кілька десятків промислових дизайнерів, і компанія поки що офіційно не повідомляла, хто прийде їй на зміну. Імовірно, це буде Річард Ховарт (Richard Howarth), провідний дизайнер, який працював як у команді Айва, так і в команді Хенкі, а в 2015-2017 роках якийсь час обіймав посаду керівника відділу промислового дизайну, підкоряючись Айву.

Відхід Хенкі знаменує собою перший випадок, коли Apple залишиться без керівника відділу дизайну з того часу, як співзасновник Стів Джобс повернув контроль над компанією наприкінці 1990-х років і призначив на цю посаду Джоні Айва.

Айв зробив величезний внесок у дизайн продуктів Apple і став фактично третьою людиною в компанії після Стіва Джобса та Тіма Кука. Саме завдяки Айву світ побачив такі пристрої, як iMac, алюмінієві та титанові PowerBook G4, MacBook, MacBook Pro, iPod, iPhone, iPad. У 2009 році, уродженець Великобританії, Джоні Айв вирішив залишити компанію і заснував свою дизайнерську фірму LoveFrom, головними клієнтами якої стали Apple, Ferrari та Airbnb. Ринок відреагував на відхід головного дизайнера Apple падінням акцій компанії та зменшенням її капіталізації майже на 9 млрд доларів.

Еванс Хенкі, яка прийшла на зміну Айву, пропрацювала на своїй посаді три роки і під її керівництвом випустили такі продукти, як серії iPhone 12, 13, 14, нові iPad і нові комп'ютери Mac на фірмових процесорах Apple M-серії. У цих пристроях в основному набули розвитку колишні ідеї саме Айва.

«Команда дизайнерів Apple, яка об'єднує творчих фахівців з усього світу, вдячна Евансу за її рішення залишитися на своїй посаді, поки ми працюємо в перехідний період, і ми хотіли б подякувати їй за спільну роботу та внесок у роботу компанії» — йдеться у заяві представника Apple.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Пылесосы для бассейна – критерии выбораПылесосы для бассейна – критерии выбора19:52 22.10.2022

    Вы когда-нибудь видели, как выглядит неухоженный бассейн? Чаша покрыта налетом, в воде плавают ветки, листья, птичьи перья. Весь этот мусор оседает на дно. Вода в таком бассейне становится грязной и не вызывающей желание купаться.

  • Вибір ноутбука для ігор: на що звернути увагу?Вибір ноутбука для ігор: на що звернути увагу?00:02 21.10.2022

    Вибір техніки завжди дуже важливий, особливо якщо справа стосується не дешевих пристосувань – ігрових ноутбуків, що комплектуються топовим залізом, сучасними екранами з високою частотою оновлення, зручною клавіатурою, потужною акустикою, а також красивим і яскравим RGB підсвічуванням.

  • Техас подал в суд на Google из-за незаконного сбора биометрических данных пользователейТехас подал в суд на Google из-за незаконного сбора биометрических данных пользователей23:15 20.10.2022

    Генеральный прокурор штата Техас Кен Пакстон (Ken Paxton) подал в суд на компанию Google, обвинив её в сборе биометрических данных пользователей, включая черты лиц и тембры голосов, без получения явного согласия.


купить телефон в Одесі, Україна