Google дозволить клієнтам оплачувати хмарні послуги криптовалютою

00:56, 12.10.2022

Компанія Google об'єдналася з криптовалютною платформою Coinbase, щоб у наступному році надати деяким клієнтам можливість оплати цифрових активів хмарних послуг. В той же час Coinbase перейде на використання хмарної інфраструктури Google.

Очікується, що ця угода допоможе Google у розвитку хмарного бізнесу та підвищенні конкуренції у сегменті, де головні суперники пошукового гіганта поки що не дозволяють своїм клієнтам оплачувати послуги криптовалютою. Хмарний бізнес допомагає диверсифікувати Alphabet, материнську компанію Google у бік від реклами. На даний момент на цей сегмент припадає 9% загального обсягу доходу компанії, тоді як ще три роки тому хмарний бізнес приносив менше 6% доходу.

У рамках досягнутих угод Coinbase, яка отримує більшу частину доходу від роздрібних операцій, перенесе свої сервіси до хмарної інфраструктури Google з платформи найбільшого гравця ринку в особі Amazon Web Services. Інфраструктурний сервіс Google Cloud Platform спочатку прийматиме криптовалютні платежі від обмеженої кількості клієнтів, пов'язаних з децентралізованими та розподіленими веб-сервісами, які мають можливість проведення платежів за допомогою цифрових активів за рахунок інтеграції з сервісом Coinbase Commerce.

Пізніше Google дозволить набагато більше клієнтів здійснювати платежі за допомогою криптовалюти. На даний момент сервіс Coinbase Commerce дозволяє здійснювати проведення платежів з використанням десяти різних цифрових активів, у тому числі Bitcoin, Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum та Litecoin. Умови угоди не розголошуються, але відомо, що, як і в інших комерційних угодах, Coinbase отримуватиме певний відсоток від транзакцій, що проводяться.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна