Google продала понад 10 млн смартфонів Pixel минулого року і планує повторити успіх

00:37, 23.02.2024

У 2023 році, незважаючи на глобальний економічний спад, що сильно позначився на ринку смартфонів, Google поставила понад 10 млн Pixel, повідомив ресурс Nikkei Asia з посиланням на інформоване джерело. Компанія не збирається зупинятися на досягнутому, і цього року має намір щонайменше повторити рекордний показник поставок.

За даними Nikkei Asia, Google поставила завдання партнерам почати виробництво смартфонів Pixel в Індії вже в наступному кварталі. Це підтверджує намір компанії продовжити диверсифікацію свого ланцюжка поставок за межі Китаю, а також бажання просуватися на індійському ринку смартфонів, що швидко розвивається.

Як стверджують поінформовані джерела, Google підготує виробничу лінію для збірки Pixel 8 Pro в південній частині Індії найближчими тижнями, і почне випуск смартфонів у квітні-червні. Слідом за цим буде запущено виробництво Pixel 8 на півночі країни приблизно в середині цього року.

Хоча виробництво смартфонів Google Pixel в Індії почнеться з невеликих обсягів, цей крок, як зазначив Nikkei Asia, знаменує вирішальний зсув у стратегії Google по відношенню до ланцюжка постачань, у якої вже є партнери, які виробляють її смартфони у В'єтнамі протягом тривалого часу на тлі ескалації технологічної війни між Вашингтоном і Пекіном. Раніше більшість смартфонів Google Pixel виробляли в Китаї.

"Google - не єдина технологічна компанія, яка почала шукати стратегію "Китай+2". Це означає, що диверсифікації за межі Китаю в інше місце недостатньо, і постачальники повинні мати кілька варіантів за межами Китаю для підвищення стійкості ланцюжка поставок", - зазначило джерело Nikkei Asia.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Представлено флагманський камерофон Xiaomi 14 UltraПредставлено флагманський камерофон Xiaomi 14 Ultra23:58 22.02.2024

    Сьогодні Xiaomi офіційно представила свій новий флагманський смартфон Xiaomi 14 Ultra. Він покликаний замінити Xiaomi 13 Ultra і скласти конкуренцію Samsung Galaxy S24 Ultra, Oppo Find X7 Ultra та іншим флагманським камерофонам.

  • Вийшов смартфон Xiaomi 14 Pro Titanium Special EditionВийшов смартфон Xiaomi 14 Pro Titanium Special Edition22:23 22.02.2024

    Компанія Xiaomi почала продажі в Китаї флагманського смартфона Xiaomi 14 Pro Titanium Special Edition, який відрізняється від варіантів, що дебютували в жовтні минулого року, титановим корпусом і підтримкою двостороннього супутникового зв'язку.

  • Смартфон Xiaomi 14 Ultra позиціонується мало не як невбиваний флагманСмартфон Xiaomi 14 Ultra позиціонується мало не як невбиваний флагман10:34 21.02.2024

    Нові подробиці про флагманський смартфон Xiaomi 14 Ultra розповів Лу Вейбінг, який очолює мобільний підрозділ Xiaomi Group. Він заявив, що інженери підвищили архітектурну міцність Xiaomi 14 Ultra, встановили абсолютно новий акумулятор і поліпшили мобільний зв'язок у новому флагмані.


купить телефон в Одесі, Україна