Google вирішили засудити за нагрів акумуляторів на пристроях Fitbit

16:19, 02.05.2022

Дві американки – одна із Пенсільванії, а друга з Каліфорнії – подали до суду на Google. Компанію звинувачують у тому, що вона применшує складнощі з аккумуляторами на смарт-годинниках та фітнес-браслетах марки Fitbit, що належить їй. Позовна заява, що надійшла до суду Сан-Хосе, свідчить, що оголошений нещодавно відгук торкнувся не всіх проблемних пристроїв - інші теж можуть завдавати власникам опіків внаслідок сильного нагріву, і навіть спалахувати.

Якщо позов отримає статус колективного, до нього можуть приєднатися мешканці дев'яти інших штатів США, де місцеві суди також ухвалили споживчі позови проти виробника. Раніше за сприяння Комісії з безпеки товарів широкого споживання США (Consumer Product Safety Commission, CPSC) Google відкликала 1,7 млн ??смарт-годин Ionic, які продали до зняття моделі з виробництва у 2020 році. Споживачів попередили, що літійні аккумулятори пристроїв схильні до перегріву і можуть викликати опіки, а також порекомендували громадянам не брати їх з собою в літаки – це заборонено правилами Федерального управління цивільної авіації (FAA).

Коли було оголошено про відгук, виробник підкреслив, що проблема не торкнулася інших фірмових смарт-годин та браслетів. Проте позивачі стверджують, що такий дефект проходить через всі моделі під маркою Fitbit, і вимагають відшкодування сплаченої вартості, а також претендують на компенсацію. Заявниця з Пенсільванії стверджує, що смарт-годинник Versa Light залишив опік на зап'ясті її доньки, а мешканка Каліфорнії говорить, що її обпекла модель Versa 2.

З відгуком повідомлялося, що про опіки від Ionic повідомили 118 потерпілих: у більшості випадків шкода здоров'ю була незначною, хоча в чотирьох випадках це були опіки іншого ступеня, і в двох випадках – третього.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна