«Хуавей Україна» надала КПІ ім. Ігоря Сікорського новітнє мережеве обладнання для освітніх цілей і наукових досліджень

00:21, 26.10.2022

20 жовтня 2022 року компанія «Хуавей Україна» передала Національному технічному університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» новітнє мережеве обладнання для забезпечення покриттям WI-FI навчальних корпусів і гуртожитків.

До переліку пристроїв, якими «Хуавей Україна» забезпечила заклад вищої освіти, входить обладнання для побудови сучасної Wi-Fi-6 мережі: Wi-Fi-точки доступу, комутатори для живлення і з'єднання точок доступу та потужний маршрутизатор для збільшення швидкості з’єднання. Зокрема, це: 345 точок доступу настінного формату кріплення (AirEngine 5761-11W), 200 точок доступу стельового формату кріплення (AirEngine 5761-11), 20 комутаторів із PoE для живлення точок доступу (CloudEngine S5735-L24P4S-A1), 6 комутаторів агрегації (CloudEngine S5735-L48T4X-A1), 1 комутатор ядра (CloudEngine S6730-H24X6C) та 1 маршрутизатор (NetEngine 8000 M1C).

Одна Wi-Fi-точка забезпечуватиме доступ до мережі до 100 користувачам. Пропускна здатність доступу нової архітектури мережі буде збільшена з початкових 100 Мбіт/с до 1 000 Мбіт/с для прискорення передачі даних і покращення користувацького досвіду.

Вдосконалення і розширення мережі устаткування університету КПІ має на меті задовольнити потреби закладу для ефективного навчального процесу. Завдяки оновленню структури мережі заклад отримає наступні переваги:

  • модернізацію центрального комутаційного обладнання основного ядра мережі університету для понад 25 000 абонентів, які є учасниками освітнього процесу і науково-дослідної діяльності;
  • створення Wi-Fi-мережі, що доступна у 24 навчальних корпусах;
  • забезпечення Wi-Fi в укриттях у 16 гуртожитках.

Нове мережеве обладнання Huawei дозволить поліпшити рівень надання освітніх послуг та оновити ІТ- і телекомунікаційну інфраструктуру найбільшого технічного ЗВО України.

«Наша співпраця з «Хуавей Україна» є хорошим прикладом поєднання якісного освітнього процесу та багаторічного досвіду однієї з провідних технологічних компаній світу впливає на майбутнє України. Студенти КПІ вже шостий рік поспіль мають можливість не лише брати участь у наукових дослідженнях, запроваджених завдяки Huawei, а й отримувати переваги від наданого компанією обладнання», — наголосив Михайло Згуровський, професор і ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського.

«Ми продовжуємо надавати підтримку нашим партнерам, аби сприяти розвитку технічної освіти в Україні. Сподіваємося, що обладнання, яке ми сьогодні передаємо у користування університету КПІ, допоможе якісно покращити освітній процес і науково-дослідні роботи, та сприятиме розвитку кадрового потенціалу країни у галузі високих технологій», — зазначив Володимир Білавка, заступник директора департаменту персоналу «Хуавей Україна».

Університет КПІ та «Хуавей Україна» розпочали співпрацю ще у 2016 році задля спільного розвитку освіти та науки в Україні у сфері інформаційно-комунікаційних технологій. КПІ став одним із перших закладів вищої освіти, з яким компанія почала реалізовувати різноманітні освітні програми для залучення та навчання майбутніх технічних спеціалістів і проведення науково-дослідної діяльності.

За шість років партнерства на базі університету за підтримки «Хуавей Україна» були створені дослідні центри, реалізовані освітні та наукові проєкти, програми надання стипендій студентам, найталановитіші з яких були запрошені до київського офісу компанії на стажування в лабораторіях Huawei.

Серед ініціатив, реалізованих у межах партнерства «Хуавей Україна» та університету КПІ:

  • Академія інформаційних і мережевих технологій Huawei — відкрита на базі університету у 2020 році програма, що допомагає підготувати студентів закладу і надати їм необхідні знання та навички для майбутнього професійного зростання в ІКТ-галузі;
  • «Насіння для майбутнього» (Seeds for the Future) — освітня програма Huawei, в якій студенти КПІ беруть участь уже шостий рік поспіль;
  • фестиваль інноваційних технологій Sikorsky Challenge — конкурс стартапів серед студентів, у якому вони можуть продемонструвати свої здібності й отримати пропозиції для розвитку кар’єри в різних підрозділах «Хуавей Україна».

Ці та інші спільні ініціативи «Хуавей Україна» та Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» спрямовані на підготовку висококваліфікованих технічних спеціалістів, які сприятимуть розвитку галузі та впровадженню в Україні інноваційних телекомунікаційних технологій.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна