iPhone 6: ціни, характеристики, огляд

14:07, 28.11.2018

Apple iPhone 6 являється представником 8 генерації смартфонів даної компанії. У продаж в країнах першої черги гаджет попав у вересні 2014 року, і вже за перші 3 дні було встановлено новий рекорд продажів – більше 10 мільйонів екземплярів! Виробництво моделі продовжувалось лише 2 роки, але за цей час було створено достатню кількість, а сам мобільний сподобався дуже багатьом, щоб і сьогодні викликати підвищений інтерес…

Чому Айфон 6 і досі популярний

На момент виходу смартфон навіть зовні суттєво відрізнявся від свого попередника. Значно заокругленіші абриси, збільшений до 4.7 дюйма екран із співвідношенням близьким до 16:9 (причому габарити залишились майже ті самі), та більш просунуті по запевненням виробника технічні характеристики, заздалегідь викликали цікавість у потенційних покупців. Не дуже приємною новиною стало те, що, незважаючи на анонси, сапфірового скла телефон так і не отримав, і комплектується «звичайним» загартованим.

В базі Айфон 6 використовує операційку iOS 8, яку по бажанню можна обновити до 12 версії. Мікропроцесор Apple A8 с 1 ГБ ОЗУ LPDDR3 працює зі співпроцесором М8. Через дещо тонший корпус 8-мегапіксельна камера дещо виступає, але не настільки, щоб стати причиною серйозних нарікань. Звичайно у нинішніх реаліях такі цифри, а тим більше 1.2 МР передньої камери не надто вражають, та багатьом їх достатньо для досить якісних знімків та відео.

У порівняні з Айфон 5 була значно покращена ергономіка апарату. І хоча для людей з маленькими руками користування «однією лівою» буде дещо утрудненим, то «середньорукі» й власники «ручок загребущих» відразу заявили, що управління дуже зручне. Тим більше, шо були застосовані таки «хитринки», як подвійний клік на «Додому» для зсунення верхньої половини зображення донизу, що уже не вимагає задирати палець для проведення від верхнього краю.

Щоб більш зрозумілою стала причина популярності моделі дотепер, коротко приведем основні для Айфон 6 характеристики:

  • Зовнішні розміри – 138.1х67х6.9 мм

  • Дисплей – 4.7 дюйми, Retina HD з роздільною здатністю 1334х750 при 326 «точках» (ррі)

  • Флеш-пам’ять – 16, 32, 64 та 128 Гб

  • Управління – сенсор, TouchID, голосове (є датчики прискорення і орієнтації)

  • Комунікації – Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.0, GPS, ГЛОНАСС; NFC (Apple Pay)

  • Акумулятор – 1810 мАг (приблизно 250 годин в режимі очікування, 14 при телефонії, 11 відео и 50 для аудіоплеєра)

Крім перерахованого модель отримала сканер відбитку пальця, акселерометр, барометр, компас та гіроскоп. А відсутність спеціальної сертификації не завадила iPhone 6 досить непогано показувати себе при роботі з українськими операторами мобільного зв’язку та інтернету.

Що потрібно пам’ятати, купуючи Айфон 6

Крім звичних незручностей для всіх гаджетів «Еппл», а саме примусового вибору тільки оригінальних додатків та розширень, вибираючи, та користуючись саме цією моделлю, слід врахувати:

  • Вибрана пам’ять модифікації, це все, що доступно, розширення за рахунок карти неможливе

  • Корпус смартфону не надто жорсткий, особливо в районі другої верхньої четверті

  • Не варто вибирати саме цю версію тим, хто не з книжок знає, що нікель дуже сильний алерген

  • Не всім може сподобатись дуже гладкий корпус, а також пластикові смужки на ньому

Насамкінець те, що хвилює більшість українських користувачів! Так ось – на Айфон 6 ціна дійсно дещо вища, ніж на схожі по технічним характеристикам моделі на «Андроїді». В той же час, більш нові моделі коштують ще дорожче, тай порівняно зі стартовою вартістю нинішня не викликає зайвого тремтіння – тепер цю модель можна купити майже удвічі дешевше (8-10 тисяч гривень проти початкових 16-19). І ще одне – оригінальних, новеньких Apple iPhone 6 залишилось зовсім мало!

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна