Камери відеоспостереження — різновиди та технічні параметри пристрою

15:12, 10.02.2024

У системах безпеки приватних квартир та будинків, підприємств та офісів, складів, парків та місць для паркування використовуються камери для відеоспостереження. Такі пристрої працюють в парах із відеореєстраторами чи комп'ютерами, відеодомофонами. Вибирають камери відеоспостереження, орієнтуючись на потреби системи безпеки та особливості самих об'єктів. Варто враховувати тип території (відкрита чи закрита), її розмір та багато іншого. У статті розповідається про основні види та ключові параметри таких камер.

Типи камер спостереження: для приміщень та відкритих територій

Для приміщень використовують внутрішні моделі, які можуть фіксуватися на стелях (баневі варіанти) та стінах. Такі моделі стійкі до механічних пошкоджень та захищені від пилу. Використовують такі камери для спостереження за офісом, торговельними центрами, їх встановлюють у торгових центрах, офісах та дитячих садках, музеях, квартирах та будинках.

Зовнішня модель стане в нагоді для стеження за паркуванням, парком або двором, загалом, за відкритою територією. Нерідко вуличні пристрої оснащуються антивандальними корпусами, які дозволяють камері витримувати механічні пошкодження, снігопади та зливи, сильну спеку, не говорячи про пил. Нерідко такі камери оснащені козирками, які захищають об'єктив від прямого сонячного світла.

Як вибрати систему відеоспостереження за типом сигналу: аналогові та цифрові камери

Камера може використовувати аналоговий чи цифровий сигнал. Це впливає і на монтаж, і на функціональні можливості пристроїв.

Отже, в аналогових камерах є CCD чи CMOS матриці. Такі моделі отримують аналогове зображення, а потім перетворюють його на цифрове, а потім знову на аналогове. Підключення здійснюється через коаксіальний кабель. Ці моделі працюють у зв'язці з відеореєстраторами відповідного типу.

Що стосується цифрових моделей, то вони мають CMOS матриці. Такі пристрої відразу передають цифровий сигнал без будь-яких перетворень, тому працюють швидше. Цифрові, вони ж IP, пристрої характеризуються високою якістю відео та деталізованим зображенням. Крім того, багато з них здатні на аналітику, розпізнавання осіб та номерних знаків, роботу спільно з датчиками диму та руху, та багато іншого. Айпі пристрої передають відео на ПК, відеореєстратор, мобільні пристрої. Вони легко монтуються і підключаються через виту пару, оптоволокно або вай-фай. Деякі з них також здатні отримувати живлення через виту пару (підтримують РоЕ). Багато моделей здатні записувати звук.

З іншого боку, аналогові камери теж передають якісну картинку, щоправда, таких великих функціональних можливостей у них немає. Проте аналогові моделі простіше налаштовувати й вони коштують дешевше.

У принципі, якщо говорити про відеоспостереження для квартири чи невеликого офісу, то аналог може стати ідеальним варіантом. Великим підприємствам рекомендується ставити цифрові камери, якщо йдеться про інтеграцію їх у СКУД.

Ключові параметри камер для відеоспостереження

Одна з найважливіших характеристик — роздільна здатність. Чим вище, тим чіткіше та якісніше картинка. Для спостереження на невеликій дистанції вистачає 1-мегапіксельної камери, для великих територій потрібно 4-8 Мп, якщо не більше.

Кут огляду впливає на радіус, який охоплює камера. Невеликого показника вистачить для вузького простору. Такі камери ставлять на вході у коридорах. Щоб вся територія містилася в об'єктив, потрібен показник щонайменше 90%.

Також важливо враховувати діапазон чутливості та дальність дії підсвічування. Це впливає на здатність камери знімати вночі.

Спосіб передачі даних є важливим, якщо ви вибираєте цифрові камери. Моделі, які підключаються за допомогою кабелю, працюють стабільніше. Однак вай-фай камери легше підключити до системи. Та й у принципі, якщо у вас виділений інтернет, а приміщення невелике, то вай-фай модель буде дуже зручною.

Ось і всі основні моменти, які варто враховувати при покупці камер, хоч це система відеоспостереження для дому, хоч для підприємства.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини