Колишній співробітник TikTok розповів про вразливість американського сегменту соцмережі перед Китаєм

14:00, 12.03.2023

Служба коротких відео TikTok ініціювала програму Project Texas з бюджетом $1,5 млрд, щоб розвіяти побоювання політиків зі США про можливу передачу персональних даних американських користувачів до Китаю, але всі ці зусилля можуть бути марними. Про це повідомило видання Washington Post із посиланням на колишнього співробітника соцмережі.

За словами джерела, Project Texas має серйозні недоліки: він продемонстрував журналістам видання фрагменти коду, які вказують на зв'язок TikTok з відомим у Китаї додатком новин Toutiao — обидва ресурси належать одній компанії ByteDance. Це означає, що китайські структури теоретично зберігають можливість доступу до персональних даних американських користувачів.

Інформатор також повідомив, що зустрічався з членами команд американських сенаторів Чака Грасслі (Chuck Grassley) та Марка Уорнера (Mark Warner) та обговорював із ними це питання — представники обох політиків факт зустрічей підтвердили. Представники TikTok назвали висунуті на адресу платформи звинувачення необґрунтованими, а згадка Toutiao у коді програми — це, за їхніми словами, «технічний релікт». Локалізація даних американських користувачів в інфраструктурі Oracle виключає вплив Toutiao на роботу платформи в США, а співробітник, який сам розкрив цю інформацію, пропрацював у TikTok всього півроку і залишив компанію до того, як Project Texas був реалізований, додали представники соцмережі. Іншими словами, ця людина може не знати повної картини.

Тим часом програму TikTok заборонили встановлювати на пристрої, що належать органам державної влади США, Канади та Європи. В американському Сенаті також готується законопроект, який дасть Білому дому можливість взагалі заблокувати сервіс у США.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна