Михайло Федоров з представниками країн ЄС обговорив цифрові потреби України

08:37, 09.04.2022

Сьогодні Михайло Федоров зустрівся в онлайн-форматі з Президенткою Європарламенту Roberta Metsola, єврокомісаром Тьєррі Бретоном, цифровими міністрами ЄС та депутатами European Parliament.

Ми розповіли, як поставили «державу в смартфоні» на воєнні рейки. Представники ЄС були вражені, як ми під час російського вторгнення продовжуємо запускати цифрові сервіси для підтримки українців та армії, як долаємо ворога у кіберпросторі, як спільно зі світовими техкомпаніями влаштовуємо цифрову блокаду країни-агресора.

Нам дуже важливо, щоб країни Євросоюзу продовжили підтримувати Україну. Тому під час зустрічі попросили про допомогу на цифровому полі, яка зараз в пріоритеті:

  • прискорити інтеграцію екосистеми Дія в країнах ЄС;
  • продовжити інформаційну блокаду з пропагандистськими ресурсами кремля;
  • розширювати цифрову блокаду техкомпаній, які продовжують фінансувати рф;
  • приєднати Україну до Програм ЄС – Connecting Europe Facility і Digital Europe, які сприятимуть відновленню пошкодженої інфраструктури.

А свою чергу Україна отримала запевнення в безумовній підтримці від європейських партнерів. Будемо синхронізувати та налаштовувати спільні зусилля далі. Чекаємо найближчим часом на низку важливих рішень від Європарламенту та Єврокомісії на озвучені нами запитання. А днями отримаємо нову велику партію Starlink та іншого обладнання на суму 10 млн євро. Також вітаємо рішення про включення України в роумінг-простір ЄС.

Вдячні ЄС за підтримку на всіх рівнях. Наближаємо Україну до перемоги разом

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна