Місцезнаходження користувача «Google Карти» тепер зберігатимуть на його пристрої, а не в хмарі

18:19, 13.12.2023

Стало відомо, що дані про місцезнаходження користувача в "Google Картах" тепер зберігатимуться на локальному пристрої, а не в хмарі, де розташована інша інформація, пов'язана з обліковим записом. Якщо користувач захоче створити резервну копію своїх місць розташування через хмару, то вона буде зашифрована, за рахунок чого ні Google, ні будь-хто інший не зможе отримати доступ до цих даних.

Можливість автоматичного видалення історії місцеположень через 3 або 18 місяців з'явилася в "Google Картах" у 2019 році. Пізніше 18-місячний період видалення історії став стандартною опцією сервісу. Тепер же цей період скорочується до трьох місяців з моменту активації історії місцеположень. При цьому в налаштуваннях залишається можливість збільшення періоду зберігання історії до 18 місяців або ж повного вимкнення автоматичного видалення.

Згідно з наявними даними, згадані нововведення поступово впроваджуватимуться протягом наступного року на Android та iOS. Щойно нові функції будуть доступні, користувачі отримають індивідуальні повідомлення про це. Щодо самої функції історії місцезнаходжень, то вона вперше з'явилася у 2015 році. З її допомогою люди можуть віртуально подорожувати відвіданими раніше місцями, що може бути корисно, наприклад, при плануванні поїздок.

На додаток до цього Google анонсувала дві менш помітні зміни, які з'являться в "Google Картах" у найближчі кілька тижнів. Користувачі зможуть обирати в історії місцезнаходжень окремі записи і повністю видаляти всі пов'язані з ними дані. Крім того, з'явиться можливість задіяти для швидкого доступу до історії місць розташування спеціальний ярлик.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна