На Google Arts & Culture з’явився спеціальний розділ про Україну

04:47, 06.12.2022

“Україна поруч” –  це нова колекція на платформі Google Arts & Culture, яка демонструє непохитний дух України й дозволяє кожному досліджувати багату культуру й традиції нашої країни. На власній сторінці українська культура репрезентована чотирма розділами: Культура, Архітектура, Мистецтво та Природа.

Відтепер на платформі Google Arts & Culture люди з різних країн зможуть:

  • дослідити автентичні й інтерактивні історії про українську культуру,
  • відвідати віртуальні екскурсії
  • познайомитися із найзнаковішими роботами українських художників у 6 віртуальних виставкових просторах.

За допомогою технології доповненої реальності в додатку Google Arts & Culture можна переглянути понад 40 неймовірних 3D моделей, зокрема Софійський собор, замок Паланок і Національна опера України.

На платформі також доступні деякі об’єкти, фізичні аналоги яких було пошкоджено чи знищено внаслідок російських обстрілів, як-от дзвіниця Успенського собору в Харкові.

Вивчайте Україну та діліться посиланням з друзями з інших країн

Цей проєкт реалізовано Міністерство культури та інформаційної політики України разом з Google за підтримки Олена Зеленська та 10 інших партнерів, серед яких Національний художній музей України / National Art Museum of Ukraine, Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара” та Музей театрального, музичного та кіномистецтва України.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна