Національна кухня України! З чого почати і де знайти рецепти?

00:26, 11.04.2023

Традиційна кухня українського народу формувалася протягом століть і нині є справжнім культурним пластом, у якому зосереджені рецепти та звичаї народу. Сумніваєтесь? Тоді заходьте на сайт з рецептами Foodideas.com.ua, де професіонали підібрали найкращі рецепти і ідеї смачної їжі. Точно варто спробувати:

  • Вареники з картоплею на кефірі
  • Суп із заморожених опеньків
  • Рибний пиріг на кефірі
  • Ліниві шаньги з м'ясом

Сотні інших рецептів шукайте на сайті FoodIdeas.Там лише ті страви, продукти для яких реально швидко знайти в Україні. Адже основу нашої кухні складають овочі: картопля, цибуля, морква, буряк, капуста. Серед фруктів варто назвати: яблука, груші, сливу.

Найпопулярнішими видами м'яса можна назвати свинину та птицю. Свиняче сало – це той продукт, без якого неможливо уявити український стіл. Молочні продукти представлені досить широко: сметана, вершкове масло, вершки, сир. Найвідомішими приправами можна назвати: хрін, часник, перець, лавровий лист, кмин, гірчицю.

Дуже оригінальні рецепти з України

  1. Як пікантна закуска можна назвати таку страву, як пелюстка. Воно є шматочками білокачанної капусти, яку маринують з іншими овочами і подають до столу, заправлену олією. Капуста виходить настільки смачною і хрумкою, що припаде до смаку всім. У рецепті присутні: капуста, морква, буряк, цукор. Як маринад використовують оцет, чорний та гострий перці, часник, вода.
  2. Кльоцки - це проста, але досить смачна страва, яку готують з картоплі. У рецепті присутні такі інгредієнти: картопля, яйця, борошно, цибуля, олія. Як спеції використовують чорний перець. До столу подають картопляні кульки зі сметаною та смаженою на вершковому маслі цибулею.
  3. Куліш – це одна з найвідоміших перших страв, яка вважається перлиною української кухні. Готується він із: пшона, картоплі, моркви, м'ясного бульйону, цибулі, томатів. Щоб страва вийшла ситною, використовують сосиски. Як спеції застосовують лавровий лист, чорний перець. До столу подають страву в глиняних пилках, посипану свіжою зеленню. В результаті виходить смачна страва, яка може замінити повноцінний обід.
  4. Гречаники - цікаве блюдо, основу якого складає гречана крупа. В результаті виходять ситні ароматні котлетки, які подають із картопляним пюре. У рецепті присутні: яловичий фарш, гречка, яйця, цибуля, панірувальні сухарі, олія, чорний перець. Родзинка страви – смалець, на якому підсмажують сформовані котлетки.
  5. Якщо мова заходить про солодкі страви, то в першу чергу на думку редакціхх Smartphone.ua приходить знаменитий «Київський» торт. Без перебільшення цей десерт вважається візитівкою української кухні. Але не тільки він заслуговує на увагу, є багато інших десертів. Львівський сирник – це оригінальне частування, яке здатне здивувати. У рецепті присутні: сир, яйця, вершкове масло, сметана, какао. Як доповнення використовують лимонну цедру, базилік і родзинки.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини