Нетехнічна спеціальність в IT: Project Manager та його інструменти

09:17, 28.04.2023

IT ком’юніті в Україні зростає чисельно кожного року. Причому збільшується кількість не лише за рахунок програмістів. У світі ІТ є кілька нетехнічних спеціальностей, які є популярними та затребуваними та яким навчають в https://iampm.club/ - онлайн курсах по IT-менеджменту, HR, Sales, Project Management та іншим. Українці ними також цікавляться і ось кілька популярних напрямків:

  • Управлінці проектами. Менеджери проектів відповідають за те, щоб ІТ-проекти були завершені вчасно, в рамках бюджету і до відсутності «питань» зацікавлених сторін.
  • Продажі та маркетинг. Відіграють важливу роль у просуванні та продажу ІТ-продуктів і послуг клієнтам.
  • Техрайтер. Відповідає за створення документації, такої як посібники користувача, довідки та інша технічна документація, яка допомагає користувачам зрозуміти, як користуватися програмними та апаратними продуктами.
  • HR. Фахівці з управління персоналом відповідають за підбір та управління людьми, які працюють в ІТ-організаціях.
  • Бізнес-аналітики. Працюють з ІТ-командами над виявленням бізнес-потреб, визначенням вимог та розробкою рішень, які відповідають бізнес-цілям.
  • Тренери. Відповідають за розробку та проведення навчальних програм, які допомагають ІТ-фахівцям розвивати навички, необхідні для досягнення успіху в їхній роботі.
  • Саппорт. Фахівці з підтримки клієнтів відповідають за допомогу клієнтам у вирішенні технічних питань та забезпечення підтримки ІТ-продуктів і послуг.

Загалом, нетехнічні спеціальності відіграють важливу роль в успіху ІТ-організацій, а люди з цими навичками можуть мати корисну та повноцінну кар'єру в ІТ-індустрії.

навчання IT спеціальностей

Project Manager і його завдання

Професія менеджера проектів має кілька ключових особливостей, які є важливими для успішної реалізації проектів. Нижче редакція порталу Smartphone.ua їх перерахувала:

  1. Планування.
  2. Виконання (координація ресурсів, управління графіком проекту та забезпечення виконання проекту вчасно і в рамках бюджету).
  3. Моніторинг та контроль.
  4. Комунікація.
  5. Лідерство (надання рекомендацій, формування позитивної командної культури та забезпечення ефективної спільної роботи всіх членів команди).

Загалом, професія менеджера проектів вимагає поєднання не лише технічних навичок, а також сильних організаторських і комунікативних здібностей.

Які інструменти використовує проектний менеджер у своїй роботі?

Менеджери проектів використовують різноманітні інструменти, включаючи Project management dashbord, які допомагають їм планувати, відстежувати та керувати проектами. Ось деякі з найпоширеніших інструментів:

  • Програмне забезпечення для управління проектами (Microsoft Project, Asana, Trello та Basecamp).
  • Діаграми Ганта - це візуальне представлення часової шкали та завдань проекту.
  • Структура розбиття робіт (WBS).
  • Інструменти управління ризиками.
  • Інструменти комунікації.
  • Інструменти управління фінансами.

5 причин використовувати Project Management Dashboard

Є кілька причин, чому менеджери проектів можуть вирішити використовувати Project Management Dashboard. ЦЕ все тому, що інформаційна панель управління проектами забезпечує візуалізацію стану проекту в режимі реального часу, включаючи прогрес у виконанні етапів, ключові показники ефективності (KPI), а також будь-які виявлені проблеми або ризики. Це дозволяє керівникам проектів швидко визначити сфери, які потребують уваги, і вжити необхідних коригувальних заходів. Нижче їх перерахували важливість цього софту:

  1. Видимість всього проекту в режимі реального часу.
  2. Покращена комунікація.
  3. Підвищення ефективності (автоматизуються ручні процеси).
  4. Прийняття найкращих і обґрунтованих рішень.
  5. Стандартизація.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Хостинг: назначение, виды, советы по выборуХостинг: назначение, виды, советы по выбору07:51 28.04.2023

    Все больше компаний и организаций переходит в интернет. Даже в Украине процент тех, кто еще не в «Сети» уже менее 15%-20%. Все потому, что это удобная возможность продвижения своих товаров и услуг.

  • Отбеливание зубов у стоматолога: кому необходимо и как проводится?!Отбеливание зубов у стоматолога: кому необходимо и как проводится?!07:24 28.04.2023

    Сегодня о белоснежной улыбке мечтает каждый и это уже не требует большого количество терпения, регулярного ухода и постоянных посещений стоматолога. Отбеливание зубов специалистами Dental Center предлагается разными комплексными методами, однако все процедуры нацелены на то, чтобы сделать зубную эмаль максимально белой.

  • Ще одна послуга для водіїв. У Дії можна скасувати шеринг авто за кілька кліківЩе одна послуга для водіїв. У Дії можна скасувати шеринг авто за кілька кліків00:47 26.04.2023

    Уже понад рік ви шерите авто в застосунку без паперів і клопотів. Та команда Дії не зупиняється, тож ми доопрацювали популярний сервіс. Тепер автівкою можна не тільки поділитися, а й скасувати шеринг, якщо такої потреби більше немає.