Нова пошта придбала для ДСНС України двадцять роботів-саперів

18:49, 03.11.2022

Нова пошта в межах співпраці придбала для ДСНС роботів-саперів Fifish для підводного розмінування на п’ять мільйонів гривень. Завдяки ним піротехніки знешкодять боєприпаси, які залишилися на денах водойм після активних бойових дій у Миколаївській області.

Такі роботи виявляють вибухонебезпечні предмети у водоймах та передають саперам точні координати їхнього місцезнаходження. За допомогою спеціальної роборуки прилад може рухати боєприпас або розташувати поряд із ним детонатор, аби згодом знешкодити. Робот оснащений VR-окулярами. Завдяки їм сапер бачить, що відбувається під водою, і скеровує прилад у правильному напрямку.

Перші вісім роботів вже передано рятувальникам. Найближчим часом до України приїдуть ще дванадцять роботів-саперів: одинадцять із них Нова пошта також передасть ДСНС, а один зразок залишиться Асоціації роботизації України задля подальшого вдосконалення. Його доопрацьовуватимуть українські фахівці згідно з вимогами ДСНС. Їхнє завдання – вдосконалити двигун, збільшити час роботи приладу та покращити систему освітлення.  
«Нова пошта очолила процес з розробки надсучасного робота-сапера для України. Ми взяли на себе відповідальність за фінансовий і технічний напрями, а також за пошук та залучення партнерів. Наше завдання – враховуючи переваги іноземних роботів зробити власний, аби він відповідав усім запитам піротехніків. Окрім того український робот вартуватиме дешевше зарубіжних аналогів та матиме більше простору для модернізації, оскільки зворотній зв’язок від колег з ДСНС ми опрацьовуватимемо швидше», – розповідає Олексій Тараненко, директор з розвитку Нової пошти.

Україна нині – одна з найзамінованіших країн у світі. Близько 200 тисяч квадратних кілометрів, а це майже третина території держави, потребують розмінування. Тож, на плечі піротехнічного підрозділу ДСНС лягає завдання зі знешкодження рекордної кількості боєприпасів.   

Ще один із напрямів партнерства Нової пошти та ДСНС - матеріально-технічне забезпечення рятувальних бригад. ДСНС України готує списки необхідних товарів, від електронних приладів – до автомобілів, а компанія займається їхнім пошуком, придбанням та доставкою. Також Нова пошта надає логістичну підтримку ДСНС України. Коштом компанії установа вже відправила вантажів на суму близько чверть мільйона гривень.

Теги:Роботы

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Нова пошта разом із ДСНС України почали розробку роботів-саперівНова пошта разом із ДСНС України почали розробку роботів-саперів23:24 17.08.2022

    Це буде перший український робот-сапер для розмінування водойм, а інший вид - для суші. Вони зможуть не лише знаходити міни, а й знешкоджувати їх. Це допоможе пришвидшити розмінування всієї території України та збереже життя наших піротехніків.

  • Нейросеть займется обучением роботов новым навыкамНейросеть займется обучением роботов новым навыкам23:28 28.04.2022

    Группа ученых из Массачусетского технологического института (MIT) в США разработали новую нейросеть с уникальной особенностью. Она оказалась способна обучать роботов новым навыкам в ускоренном режиме.

  • Ученые создали робота, умеющего менять формуУченые создали робота, умеющего менять форму00:25 13.02.2022

    Ученые из Политехнического университета Вирджинии в США изобрели робота, который может без участия человека менять форму. Материал для создания робота разработали на основе японского искусства киригами — изготовления поделок из бумаги с помощью ножниц.


купить телефон в Одесі, Україна