Інтерактивна мультимедійна дошка: можливості та призначення

22:22, 29.11.2023

Впевнені, що під час вашого навчання в школі ви і подумати не могли, що шкільна дошка може бути сенсорною. А зараз у дітей нові технології поруч і мультимедійна дошка – це реальність. Що таке інтерактивна сенсорна дошка?

Це інтерактивна сенсорна панель, розташована вертикально. По суті, являє собою планшет, але з великим екраном. Однак, на відміну від планшета, більш функціональна і можна істотно спрощувати, а також покращувати процес навчання, що чудово підійде для дітей і студентів.

Де використовуються мультимедійні дошки

Найчастіше вони користуються попитом у таких установах:

  • приватні дитячі садки;
  • дошкільні освітні установи (ДНЗ);
  • державні і приватні школи;
  • навчальні курси та тренінги;
  • вищі навчальні заклади, коледжі та інші установи.

Які можливості може запропонувати інтерактивна дошка?

Функціонал надзвичайно великий. На них зазвичай встановлено зручну та адаптовану операційну систему Android, що дозволяє транслювати на екран контент із зовнішніх пристроїв в один клік. Отже, можна використовувати тисячі навчальних і розважальних ігор да додатків. Укупі з сенсорним дисплеєм у нас відкриваються безмежні можливості для навчання та розвитку. На сайті інтернет-магазину tech-pro зможете підібрати потрібну модель сенсорної дошки, виходячи з потреби:

  1. У розмірі дисплея – від 77 до 96 дюймів.
  2. Інфрачервоний чи оптичний сенсор.
  3. Наявність гарячих клавіш.

У дитячих садках інтерактивні дошки підійдуть для проведення індивідуальних і групових занять з урахуванням віку та індивідуальності кожної дитини. Такі столи допоможуть поліпшити соціально-комунікативні навички, пізнавальні та мовленнєві функції, моторику і багато іншого.

У вишах студенти можуть практикуватися і навчатися на інтерактивних дошках. Наприклад, можна швидко і зручно працювати з 3D-моделями людського тіла, ближче ознайомитися з анатомією тіла і набагато ефективніше навчатися медицини, розглядати деталі для складної техніки та інше.

Крім навчання, мультимедійна екрани можуть використовуватися для подачі інформації. Це може бути інформація про різні послуги, презентації, відеоматеріали, а також розважальний контент. Наприклад, можна додати в інтерактив перелік послуг компанії, показати переваги компанії у вигляді презентації, пограти в будь-яку настільну гру, відкрити Youtube тощо.

Чому дошки коштують дорожче за дисплеї?

Інтерактивні дошки коштують дорожче за звичайні дисплеї. Чим зумовлена така ціна? Технологіями. Інтерактивні дисплеї сенсорні, скло адаптоване для того, щоб до нього можна було торкатись часто і не обов’язково поводитись з ним дуже обережно. А значить і термін служби більше. На вартість впливає і тип розпізнавання торкань.

Підсумовуючи, редакція порталу Smartphone.ua може підтвердити, що сенсорні дошки та столи дедалі активніше використовуються в навчанні дітей і студентів. Вони мають великий набір функцій, при цьому їхня ціна цілком виправдана. Крім сфери навчання, їх можна використовувати для подачі різної інформації в музеях, офісах, лікарнях та інших місцях.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини