Обираємо дизельний генератор: потужність, фази, варіанти запуску

09:46, 15.07.2023

Генератори на дизельному паливі є оптимальним варіантом автономного електричного забезпечення житлових будинків, промислових і комерційних будівель. Такі пристрої встановлюються й експлуатуються в міру необхідності як аварійне або додаткове джерело струму. При виборі дизельного генератора, асортимент яких можна переглянути на за потреби придбати в https://genset.com.ua/product-category/dizelnye-generatory/, найбільш важливими критеріями, на які слід звертати увагу, вважаються такі параметри, як:

  • максимальна потужність;
  • кількість фаз;
  • ручний та автоматичний запуск;
  • синхронний або асинхронний.

Високий попит на такі електростанції на рідкому паливі по інформації від спеціалістів Genset зумовлений тим, що вони вирізняються надійністю конструкції, простотою використання, економічною витратою пального та можливістю тривалої безперебійної роботи впродовж тривалого часу, особливо за умови під'єднання бака для пального підвищеної ємності.

Максимальна потужність дизельного генератора

Для визначення необхідної потужності дизельного генератора, необхідно з'ясувати і скласти заявлені показники споживаної потужності всіх електричних приладів, які планується одночасно підключати до енергетичної установки. При цьому потрібно враховувати не номінальне, а пікове (максимальне) значення. Потужність підбирають із запасом у 30% - це дасть змогу забезпечити рівномірність навантаження і мати невеликий резерв для підключення інших приладів.

дизельний генератор

Кількість фаз генератора

Іншим важливим критерієм вибору компактної дизельної електростанції є число фаз. У продажу можна зустріти однофазні та трифазні генератори. Конкретний вибір залежить від умов експлуатації, а також від типу пристроїв, що підключаються до установки. У чому різниця:

  • Перший тип видає струм 220В і застосовується для побутових потреб, є оптимальним варіантом для забезпечення автономності заміського будинку або невеликого офісу.
  • Другий тип коштує дорожче, але водночас він універсальний - видає 220В і 380В, може застосовуватися не тільки в побуті, а й на підприємствах, будмайданчиках.

Наявність синхронізації

Усі представлені в продажу дизельні генератори можна поділити на дві великі групи - синхронні та асинхронні моделі.

  • Перший тип менш точний і гірше підтримує стабільність струму, але при цьому здатний витримувати підвищене навантаження. Він підходить для підключення апаратури, не чутливої до стрибків напруги, а також різних пристроїв індуктивного типу з електродвигунами - насосів, будівельних і ремонтних інструментів.
  • Другий тип, по даним редакції порталу Smartphone.ua, коштує дорожче і видає максимально стабільний струм, тому підходить для живлення чутливої до перепадів напруги техніки - електроніки, лампочок, комп'ютерів.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Особливості друку на оракаліОсобливості друку на оракалі19:48 12.07.2023

    Гарна реклама – та, яка приводить клієнта. Ідеальна реклама приводить клієнта, вписується у бюджет компанії і має естетичний вигляд. Усім цим критеріям відповідає друк на плівці oracal.

  • Три айфона, які змусять тремтіти ваше серцеТри айфона, які змусять тремтіти ваше серце14:45 12.07.2023

    Обираючи смартфон, відмовтеся від будь-яких компромісів. Жодна техніка не використовується так часто, як телефон, тому не можна піддаватися спокусі заощадити, вибираючи ненадійних виробників.

  • Як створити власний інтернет-магазин без програмістівЯк створити власний інтернет-магазин без програмістів23:29 10.07.2023

    Всі підприємці прагнуть оптимізувати витрати та бізнес-процеси. Наприклад, обираючи, де замовляти інтернет-магазин, багато думає, а чи можна створити інтернет-магазин без програмістів?