Поліція конфіскувала у виробника смартфонів Vivo $58 млн

15:19, 08.07.2022

Управління правозастосування Індії провело обшуки у 40 місцях, пов'язаних із підрозділом Vivo у країні. ЗМІ розкрили деякі подробиці справи.

Згідно з офіційним прес-релізом, виробник смартфонів перевів до Китаю майже 8 мільярдів доларів нелегальним шляхом. У ході розслідування поліція конфіскувала у компанії 119 банківських рахунків із приблизно 58 млн доларів, а також 2 кг золотих злитків та інші кошти.

В Індії заявили, що сума, спрямована до Китаю, становить близько половини всіх продажів Vivo India. Це було зроблено навіть для того, щоб не платити податки з цих грошей. Директори Vivo India Чженшен Оу та Чжан Цзе вже втекли з країни. Раніше поліція звинуватила деяких громадян Китаю, не називаючи імен, що вони видалили цифрові докази відмивання грошей. Грошові перекази здійснювалися через підставну компанію, що базується у Гонконгу.

За словами представників Vivo India, бренд «співпрацює з владою і прагне повністю дотримуватися індійського законодавства». Материнська компанія в Китаї висловила сподівання, що поточні розслідування будуть проводитися в «справді справедливому та недискримінаційному діловому середовищі».

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна