Помилка в пральній машинці Bosch: E-40

23:42, 06.11.2023

Пральні машинки інтенсивно експлуатуються у кожній родині, тому не дивно, що рано чи пізно вони виходять з ладу та потребують технічного обслуговування або ремонту. Проте всі поломки зазвичай відбуваються у самий неочікуваний момент, та власники готові зробити все, що завгодно, аби повернути техніку в нормальний стан. Спробуємо розібратись, що робити, якщо з'явилася помилка в пральній машинці Bosch: E-40. 

Що таке помилка Е-40 та чому вона виникає?

Про таку помилку кажуть у тому випадку, коли пральна машинка відмовляється вмикатися, а на маленькому екранчику на ній з'являється напис Е-40. Він свідчить про збій синхронізації напруги. І у разі виникнення такої проблеми потрібен кваліфікований ремонт пральних машин Бровари

Сучасні пральні машинки мають вбудовану сучасну систему самодіагностики. Вона швидко виявляє збій у роботі техніки та його локалізацію. Пралка відразу ж повідомляє користувача про виявлену проблему, показуючи відповідну комбінацію з цифр та літер. Її треба лиш своєчасно помітити, правильно розшифрувати та вжити заходів по корекції помилки. 

У разі помилки Е-40 машинка перестає вмикатися та перестає реагувати на будь-які натискання кнопок чи вибір програми. Ця несправність може бути викликана:

  • низькою напругою в мережі (нижче 190 Вт);
  • вибившими пробками чи спрацювавшим автоматом;
  • спрацювавшим ПЗВ — пристроєм захисного вимкнення. 

Що робити, якщо вибило помилку Е-40?

Зазвичай, така проблема виникає через електромережу, тому власнику потрібно:

  • Перевірити наявність електроенергії. Зазвичай світло пропадає у всьому помешканні. 
  • Перевірити автомат. Автомат може вибити через різні причини, наприклад, через потрапляння води у розетку, що призвело до короткого замикання. Огляньте автомат, він має стояти у положенні ВКЛ.
  • Перевірити ПЗВ. Такий пристрій міг спрацювати через різні причини та відключити потік електрики. Часто ПЗВ спрацьовує через витік електрики на корпус пралки — це супроводжується тим, що пральна машина б'ється струмом. Також ПЗВ може просто працювати некоректно, або через низьку якість самого пристрою, або через використання неякісних дротів. 
  • Перевірити справність розетки. Пральна машина може видавати помилку Е-40 через порушений контакт у самій розетці. Тому власник може перевірити розетку, під’єднавши до неї інший пристрій або використовуючи тестер чи спеціальну індикаторну викрутку.
  • Оглянути мережний шнур. Е-40 може з'являтися на табло при несправності мережного шнура. Тому варто перевірити кабель та, за необхідності, замінити його. Задля безпеки перевірку рекомендується виконувати з допомогою тестера. При наявності несправності не варто використовувати ізострічку для ремонту. 
  • Оглянути подовжувач. Часто неякісне підключення пральної машини до мережі пояснюється неякісним подовжувачем чи його поломкою. 

Всі перераховані причини загалом можна скоригувати власними руками. Проте є й інші фактори, які можуть призводити до появи на екрані помилки Е-40. 

Додаткові причини помилки Е-40

Також помилка Е-40 може з'являтися на пральній машині Бош через:

  • поломку кнопки пуск;
  • поломку фільтра перешкод;
  • поломку контролера;
  • несправність блока управління та ін. 

Впоратись з такими проблемами своїми силами без наявності спеціальних приладів для діагностики та ремонту майже неможливо. До того ж для повернення пральної машини у нормальний робочий стан потрібно використовувати ще й відповідні деталі. Тому краще звернутися за допомогою до спеціаліста. Пошукайте в інтернеті майстерні у вашому місті. Зварніть увагу на велику кількість відгуків, так як в https://maps.app.goo.gl/ZQaU7pzhhq4UjVSx8. Кваліфікований майстер швидко виявить причину помилки та налагодить роботу техніки.


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини