Поради фахівців: Як забезпечити швидкий та стабільний інтернет вдома?!

13:46, 19.02.2023

Вдома буквально всі розраховують, що завжди зможуть підключитися до Інтернету і взагалі не перейматися про його швидкість та стабільність зв’язку. Згідно з нещодавнім опитуванням користувачів в Україні, 9% людей вперше заглядають в Інтернет, як тільки прокинулися, ще в ліжку, 12% після ранкових ритуалів, а 10% під час сніданку.

Для того щоб чітко знати, як уникнути ситуацій, коли інтернет, який необхідний щодня, не працює або працює повільніше ніж очікується, і що робити, якщо це все ж таки сталося, варто дотримуватися простих порад. Їх нам допомогли сформулювати спеціалісти Макснет - провайдера інтернет послуг на гігабітних швидкостях. Вони можуть допомогти вам покращити якість сигналу вашого домашнього Wi-Fi і, отже, збільшити швидкість вашого інтернету.

Пропадає інтернет – що робити?

Опитування показало, що при зникненні інтернету в основному йдуть дві реакції - 30% спочатку перезавантажують інтернет-маршрутизатор, а 30% спочатку чекають, може ситуація вирішиться сама собою. Всі інші, скоріше за все, перемикаються на мобільний інтернет. Фахівці ж рекомендують почати з визначення причини – спочатку переконатись, що електрика не зникла. Якщо електрика є, то наступним кроком потрібно переконатися, що інтернет-модем або Wi-Fi-роутер працює – чи горять усі індикатори.

Якщо й там проблем немає, то наступним кроком буде перевірка, чи підключено пристрій до домашньої мережі Wi-Fi. Якщо його не видно, то маємо два варіанти – спробувати перезавантажити модем чи роутер, а також гаджет, смартфон чи ноутбук, або якщо є можливість – підключитися до інтернету за допомогою модемного кабелю напряму.

Якщо інтернет не працює, навіть при підключенні інтернет-кабелем, то в першу чергу слід переконатися, що раніше не було повідомлення про заплановану зупинку послуг інтернету від провайдера. Якщо ні, то настав час зв'язатися з постачальником послуг та повідомити про проблему, щоб експерт оцінив ситуацію та допоміг розібратися, що робити, щоб усунути проблему.

Переконайтеся, що швидкість вашого інтернету є достатньою

Якщо ви відчуваєте, що інтернет став повільнішим, варто спочатку самостійно перевірити його швидкість. Це можна зробити на різних порталах та в додатках. Редакція порталу Smartphone.ua рекомендую Speedtest. Найточніший вимір швидкості буде, якщо робити це під час підключення пристрою до інтернет-кабелю, тому що на швидкість Wi-Fi можуть впливати різні зовнішні умови.

Якщо вимір показує швидкість менше, ніж має бути, можна зробити таке:

  1. Перевірте кабель, що з'єднує модем з комп'ютером. Провід маркуються категоріями. Для забезпечення швидкості 1000 Мбіт/сек маркування проводів має бути не нижчим за «5е».
  2. Якщо кабель підходящий, можна спочатку перезавантажити комп'ютер і роутер, і порівняти, чи відрізняється швидкість також між різними пристроями.
  3. Якщо швидкість низька тільки на конкретному пристрої, слід перевірити, чи не завантажено воно надлишковим ПЗ або якимось вірусом.
  4. Якщо навіть після цих дій інтернет повільний на всіх пристроях, вам необхідно звернутися до постачальника послуг.

Додаткові рекомендації спеціалістів інтернет провайдера

  • Захистіть свій Wi-Fi від інших користувачів. Бувають ситуації, коли при спробі зрозуміти, чому Wi-Fi інтернет у будинку став повільним, виявляється, що до нього "підключено" з 10-к невідомих гаджетів.  
  • Правильний поділ: у кого Wi-Fi, у кого інтернет-кабель.
  • Правильне прокладання інтернет-кабелю в приміщенні.
  • Для великого будинку підсиліть сигнал Wi-Fi.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини