Постачальник акумуляторів для Xiaomi та Oppo підняв ціни: китайські смартфони подорожчають

23:50, 15.09.2022

Акумуляторний підрозділ провідного китайського виробника літію компанії Ganfeng Lithium Co. оголосив про підвищення цін на малі АКБ, які використовуються в споживчій електроніці. Продукцією компанії користуються багато відомих виробників смартфонів, наприклад, Xiaomi та Oppo.

Як повідомляє агентство Bloomberg, китайська Xinyu Ganfeng Electronics Co. надіслала повідомлення своїм клієнтам, у якому попередила про зростання відпускних цін на акумулятори у зв'язку з істотним зростанням їхньої собівартості. На запит журналістів китайський виробник підтвердив згадану у листі інформацію, хоча наскільки піднялися ціни, у компанії не повідомили.

Xinyu Ganfeng Electronics Co., що випускає малі літій-полімерні акумулятори для невеликих пристроїв, що носяться, і Bluetooth-гарнітур, відзначила «величезне зростання» цін на мінерали, включаючи карбонат літію, оксид кобальту і графіт. Крім того, на ціни матеріалів для анодів вплинули обмеження, пов'язані з виробничими процесами та постачанням електрики в китайському районі Внутрішня Монголія.

Попит на метали для акумуляторів почав стрімко зростати після того, як їх почали активно використовувати не тільки в споживчій електроніці, а й у електротранспорті, куди їх йде набагато більше, а загальний перехід на зелені технології тільки прискорює цей процес. До того ж на постачання впливають пов'язані зі спалахами COVID логістичні проблеми та обмежені інвестиції у галузь у попередні роки.

За даними Bloomberg, зростання цін «нервує» деяких виробників, оскільки підвищення собівартості негативно впливає на маржинальність товарів і ставить під загрозу постачання сировини. За даними BloombergNEF, ціни на літій нещодавно досягли точки перегину, але їхнє помісячне поступальне зростання зберігається, оскільки світові ланцюжки поставок залишаються «під тиском».

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Прозорий смартфон Nothing Phone (1) від засновника OnePlus виявився хітом в ІндіїПрозорий смартфон Nothing Phone (1) від засновника OnePlus виявився хітом в Індії23:44 15.09.2022

    Запуск першого смартфона Nothaing – Nothing Phone (1), оснащеного прозорою тиловою панеллю – затьмарила безліч дитячих хвороб. Тим не менш, у комерційному плані апарат виявився досить успішним: в Індії лише через один майданчик Flipkart продано 100 тисяч смартфонів за 20 днів.

  • Oppo представила смартфоны F21s Pro с поддержкой 5G и безOppo представила смартфоны F21s Pro с поддержкой 5G и без23:13 15.09.2022

    Китайская компания Oppo анонсировала смартфоны среднего уровня F21s Pro и F21s Pro 5G под управлением операционной системы ColorOS 12.1. Первая модель рассчитана на работу в сетях четвёртого поколения 4G/LTE, а вторая поддерживает сервисы пятого поколения.

  • Смартфон Poco X4 Pro: 3 «с половиной» причины купить смартфон с камерой на 108 Мпикс.Смартфон Poco X4 Pro: 3 «с половиной» причины купить смартфон с камерой на 108 Мпикс.23:01 15.09.2022

    Poco X4 Pro – смартфон с 5G чипсетом и актуальным набором основных компонент: процессора, памяти, камер, дисплея, беспроводных модулей. Если сравнивать с предшественником, то значительно улучшились камеры и дисплей. Poco X4 Pro интересен инновациями, включая новейшую версию Bluetooth модуля.


купить телефон в Одесі, Україна