Представлено людиноподібного робота Aelos на HarmonyOS і чипі Rockchip

00:31, 21.11.2023

Компанії Shenzhen Kaihong Technology і Leju Robot представили першого у світі людиноподібного робота, що працює під управлінням HarmonyOS (вона ж Hongmeng).

Робот називається Aelos. Як повідомляється, це універсальна система навчання, призначена для поліпшення освіти і досліджень у різних сферах, включно з промисловістю і сферою послуг.  

Робот оснащений доволі великим набором датчиків, включно з датчиком кисню в крові, датчиком ЧСС, датчиками температури і вологості, інфрачервоними термометрами, NFC та іншим. Крім того, у нього є OLED-дисплеї та світлодіодні ліхтарі.

Виробники говорять про 17 ступенів свободи, що дає змогу роботу виконувати різні завдання. При цьому, судячи з усього, продуктивність у робота невелика, оскільки в основі лежить мікроконтролер STM32 і SoC Rockchip RK3568.

Система підтримує різні мови програмування, зокрема C/C++ і JS/ArkTS. Творці робота акцентують увагу, що використання ОС з відкритим вихідним кодом пропонує безліч переваг порівняно з пропрієтарними системами.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна