Профільні труби: типи, призначення, переваги

21:45, 03.02.2024

Профільні труби входять до переліку комфортних матеріалів з великим функціоналом, що застосовуються для будівництва. Істотною перевагою такої конструкції вважається різноманіття форм. Виробники розробляють багатокутні або овальні профільні труби залежно від зручності монтажу.

Профілі виробляються з використанням вуглецевих сплавів або кольорових металів. За допомогою використання деформації за гарячим або холодним типом виробники змінюють їхню форму. Вибір певного виду деформації позначається на показниках міцності, тому важливо враховувати цей момент при підборі матеріалу. Купити профільну трубу по необхідним параметрам не складно, в чому можна переконатись на сайті металобази КТ-Сталь, що продає металопрокат по всій Україні.

Виготовлення профільної труби

Труби згортаються з використанням згинального верстата, шов при цьому заварюється. Інший варіант виготовлення - перетворення круглої заготовки. Для цього застосовуються прокатний верстат, що забезпечує необхідну форму.

Далі заготовка проходить інші обробки залежно від необхідних параметрів міцності. Під час гарячої деформації у труб буде менша внутрішня напруга, тому конструкція зберігає свій вигляд.

Характеристики профільних труб

Параметри впливають на призначення:

  • Найбільш затребуваним варіантом вважаються вироби, що мають квадратний перетин або перетин у вигляді прямокутника. Вони застосовуються під час будівництва. Перевагою подібного перетину є щільне прилягання матеріалу до поверхні.
  • Найбільш легкі труби застосовуються в побутових умовах. Можуть використовуватися для виробництва каркасів, спортивного інвентарю. Також такі матеріали підійдуть під час розробки компонентів меблів.
  • Міцніші та ширші варіанти використовуються під час будівництва. Вони можуть застосовуватися навіть для створення несучих конструкцій або опорних компонентів.

Підбираючи будівельний матеріал, важливим значенням для врахування буде товщина стінок.

Основні переваги

Під час використання труб в рамках будівельних робіт, застосування такого матеріалу обходиться дешевше в порівнянні з традиційними трубами. При цьому вони відрізняються малою поверхнею, для їхньої обробки не потрібно наносити вогнестійкий матеріал. Легкість матеріалу дає змогу заощадити метал. Ще однією перевагою є доступна і невисока ціна.

Завдяки легкості конструкції її зручно збирати на висоті, транспортувати і складувати. За необхідності в порожнечу можна залити бетон, що сприяє більшій міцності конструкції. Герметичність конструкції дає змогу уникнути проходження через неї вологи (важливе уточнення - варто купувати металовироби з-під критих складів). У зв'язку з цим профілі не піддаватимуться корозії в разі монтажу труби прямо в каркас. Під час обробки пустотілі вироби просто розрізати, вони піддаються зварюванню.

Ще однією перевагою є міцність. Прямокутна форма дає змогу уникнути появи слабких місць у конструкції. Тому будівлі та опори, вироблені з використанням труб, здатні витримувати істотні навантаження. Вироби можуть служити заміною щільній і важкій арматурі.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини