Проти Samsung подано позов, здатний негативно вплинути на всю індустрію Android-смартфонів

23:32, 06.06.2022

Компанія K. Mirza LLC, по суті, є патентним тролем, що має ліцензії від великих компаній і наукових організацій, подала позов проти Samsung, в якому звинуватила південнокорейського виробника смартфонів у використанні функції, що дозволяє за допомогою алгоритмів передбачати залишковий час роботи акумулятора гаджета. Процес може вплинути на всю індустрію Android-смартфонів.

Позов поданий 20 травня - в ньому вказується, що ця функція, що широко використовується в Android-смартфонах, фактично розроблена голландським дослідницьким інститутом Nederlandse Organisatie voor Togepast Natuurwetenschappelijk Onderzoe ??(TNO).

Як стверджується в заяві K. Mirza, функція забезпечує «комплексний механізм передбачення в масштабі реального часу, що залишився, роботи акумулятора мобільного пристрою на зразок смартфона».

У компанії наголошують, що прогноз заснований на алгоритмах, що аналізують поведінку користувачів. Оцінка ресурсу АКБ, що залишився, на основі аналізу поведінки більш точна, ніж прогнози на основі тестів, що проходять в ході розробки пристроїв.

У позові згадується використання технології компанією Samsung з «раннішими версіями ОС Android». Ймовірно, з новими версіями ОС використовується інший алгоритм, тому останніх пристроїв на Android проблема, ймовірно, не стосується.

При цьому Samsung є не єдиною компанією, що використовує аналогічну технологію - подібні механізми використовуються в смартфонах Xiaomi та моделях серії Google Pixel. Не виключено, що позов проти Samsung є лише пробною кулею, і, у разі успіху, якісь вимоги можуть висунути і до інших виробників смартфонів.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна