Роботу сервісу оренди електросамокатів Bolt відновлено

01:51, 02.04.2024

Після зимових холодів на вулиці українських міст повернулися електросамокати компанії Bolt.  Скористатися ними вже можна у 8 містах: Київ, Львів, Дніпро, Вінниця, Івано-Франківськ, Чернівці, Хмельницький та Ужгород.

Минулорічні показники використання електросамокатів у містах України продемонстрували зростаючий попит на зручні транспорти, які не мають вихлопних газів. Цього року сервіс оренди Bolt відновлює роботу в тих же містах, а також планує розширення на нові території, що відображає прагнення компанії до популяризації культури мікромобільності.

Також не забуваємо про правила безпеки. Ось декілька порад, як зробити вашу поїздку на електросамокаті комфортною та безпечною.

  1. Найперше та найважливіше - важливо дотримуватись правил дорожнього руху. Потрібно слідкувати за дорожніми знаками, дотримуватися обмежень швидкості на  дорозі та пропускати пішоходів.
  2. Не забувайте вдягати шолом. Шолом – найкращий захист від серйозних травм під час їзди на електросамокаті.
  3. Не бійтесь використовувати гальма. Ландшафти українських міст дуже різні, подекуди в Києві, Львові, Чернівцях та інших містах ви можете опинитись на схилі. Оскільки електросамокати трохи важчі, ніж звичайні самокати, вони скоріше набирають швидкість під час руху згори. Тому якщо ви бачите, що рухаєтесь схилом набагато швидше, ніж очікували, не забувайте використовувати гальма.
  4. Тримайте обидві руки на кермі. Подвійні ручки призначені не тільки для естетики, а й для безпеки дорожнього руху. Керування електросамокатом однією рукою ускладнює контроль над самокатом у разі несподіваних ситуацій: вибоїн на дорозі,  іншого водія, або неочікуваної перешкоди.
  5. Будьте особливо обережним під час негоди або повітряної тривоги.

Початок весни в Україні не завжди асоціюється з гарною погодою. Тож варто звертати увагу на прогноз погоди перед тим, як планувати поїздку та намагатись не використовувати електросамокат на слизькій дорозі.

Також важливо дотримуватись рекомендацій під час оголошення повітряної тривоги. Якщо повітряна тривога у вашому місті почалась під час поїздки на самокаті, краще знайти найближче укриття, перечекати небезпеку та продовжити поїздку після відбою. Мапа укриттів: Київ; Львів; Дніпро; Вінниця; Івано-Франківськ; Чернівці; Хмельницький; Ужгород.

Набуваючи все більшої популярності, мікромобільність стає трансформаційною силою системи міського транспорту, впливаючи та сприяючи переходу до більш екологічних видів транспорту. У співпраці з Інститутом економіки транспорту компанією Bolt було проведено експеримент у 10 європейських містах: користувачів заохочували вибирати електросамокати для поїздок на короткі відстані замість традиційних подорожей авто.

Результати експерименту виявилися вражаючими: 40-60% користувачів додатку Bolt (в середньому) віддали перевагу самокатам. Це підкреслює потенціал мікромобільності для зміни звичок користування міським транспортом та популяризації більш екологічного способу пересування. Помічаючи простоту та зручність використання електросамокатів, користувачі у майбутньому, з більшою ймовірністю, обиратимуть мікромобільні види транспорту замість автомобільних поїздок.

"Ми раді розпочати ще один активний сезон електросамокатів, спираючись на позитивний досвід минулих років. Наша мета - надавати доступні та екологічно чисті транспортні рішення для громад по всій Україні. Саме тому ми намагаємося максимально розширювати географію сервісу у нові міста, при цьому продовжуючи розвивати мікромобільний транспорт у вже активних містах", – зазначає Антон Мілка, керівник напряму з розвитку шерінґових сервісів компанії Bolt в Україні.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна