Розумна колонка Homepod від Apple повертається разом з новими Mac mini і MacBook Pro

04:32, 24.01.2023

У березні 2023 року виповнюється друга річниця випуску першого покоління Homepod. Напередодні цієї річниці Apple відроджує свій смарт-динамік. Однак, за словами виробника, він був суттєво покращений за деякими параметрами. Новий динамік пропонуватиметься разом із Homepod Mini, випущеним у 2020 році. Ціна залишається на рівні трохи менше ніж $350.

Одразу нагадаємо, що разом з аудіо гаджетом Apple представила:

  • оновлені комп'ютери Mac mini
  • вдосконалені ноутбуки MacBook Pro

Нові пристрої ще тримають в ціні по максимуму, вичікуючи поки перші партії не розкуплять найвідданіші фани компанії. Знижки на товари Apple, що вже доступні в Україні, не варто нехтувати вже зараз, адже зміни курсу валюти в сторону збільшення можуть нівелювати всю вигоду.  

Новий Homepod з чіпом S7 та підтримкою 3D-аудіо

На перший погляд, у дизайні нового Homepod майже нічого не змінилося. Як завжди, він має сітчасту тканину та сенсорну поверхню з підсвічуванням. За словами Apple, гаджет пропонується:

  • в білому кольорі;
  • новому сірому кольорі - відомому по Macbook Air з M2.

Щодо звуку, повідомляється, що динамік Siri забезпечує неймовірні враження від прослуховування. Колонка також підтримує треки із 3D-звуком.

Грунтуючись на першому Homepod, Apple обіцяє «глибокі баси та вражаючі високі частоти». У пристрої якісний НЧ-динамік, що переміщує дифузор на 20 міліметрів, а також вбудований мікрофон з еквалайзером басів.

Як обчислювальний блок використовується чіп S7, який також є, наприклад, в Apple Watch Series 7.

Як і в його попереднику, у новій моделі також інтегровано технологію розпізнавання приміщень, за допомогою якої Homepod може адаптувати свій звук до будь-якої кімнати в режимі реального часу. За словами Apple, новий Homepod підтримує новий протокол розумного будинку Matter; те саме було і з першим поколінням Homepod.

Використовуючи функцію виявлення звуку, Homepod може реагувати на сигнали диму та чадного газу та надсилати повідомлення безпосередньо на iPhone користувача. Вбудовані датчики температури та вологості також дозволяють вимірювати внутрішнє середовище. Користувачі можуть налаштувати автоматизацію, наприклад, щоб «закрити жалюзі або автоматично увімкнути вентилятор, як тільки в кімнаті буде досягнуто певної температури».

Маленький Homepod Mini також має ці функції. Відповідні датчики ще були інтегровані в 2021 році і, мабуть, будуть активовані в iOS 16.3. Як і в першій моделі, дві колонки можна скомпонувати в стереопару або використовувати як колонки Apple TV 4K. Також можна перенести відтворення музики з iPhone на Homepod за допомогою UWB, піднісши телефон до динаміка.

Homepod другого покоління тепер можна замовити за ціною, меншою за $350. По інформації, яку має редакція порталу Smartphone.ua, він буде доступний із 3 лютого.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини