Що таке стабілізатор напруги та навіщо він газовому котлу?

16:49, 04.07.2023

Стабілізатор напруги — це електричний або електромеханічний пристрій, призначений для підтримки напруги в заданому діапазоні. Насправді існує великий асортимент стабілізаторів напруги для котла. Для побутових електроприладів, включно з опалювальними котлами, необхідний прилад з показником 220 В з відхиленням у межах 10-15%.

При просіданні напруги до 200 В сучасні котли здатні функціонувати в штатному режимі, але якщо показник падає до 180 В — вірогідні збої в роботі котла або навіть його зупинка. Якщо ж напруга підскакує до 250 В і вище, електричні схеми котла, не розраховані на роботу в таких умовах, елементарно перегорають.

Кому необхідні стабілізатори

Перепади напруги в побутових електромережах — не рідкість (особливо в приватних секторах), тому під час встановлення газових котлів рекомендується купувати додатково стабілізатори напруги. Вони дадуть змогу уникнути збоїв у роботі та поламання опалювального обладнання, а також допоможуть запобігти виникненню небезпечних ситуацій. Знайти стабілізатори різних типів можна в магазині Electro100. Стабілізатор напруги для котла покликаний вирішити два завдання:

  • при аномаліях у показниках напруги доводить вхідний струм до параметрів, найбільш наближених до 220 В;
  • якщо стабілізація параметрів струму неможлива, пристрій розриває ланцюг для захисту від перевантаження.

Характеристики стабілізаторів напруги

  • Швидкість корекції напруги — параметр, який вказує на те, як швидко стабілізатор здатний згладити стрибок напруги в мережі. Цей параметр вказує на те, чи встигне пристрій врятувати техніку під час аварійного перенапруження в мережі.
  • Межі діапазону — вказує на можливий діапазон напруги, в межах якого стабілізатор коригує вихідну напругу до стандартного 220 або 380 Вольт. Деякі моделі здатні працювати за межами діапазону, але допускатимуть відхилення вихідної напруги більше, ніж заявлено.
  • Відхилення вихідної напруги або точність вихідної напруги — допустима похибка напруги на виході стабілізатора.
  • Шум — випромінюваний шум у робочому режимі стабілізатора. Вагомий показник для невеликих квартир і приватних будинків.
  • Захист у разі перегрівання — наявність теплового захисту унеможливлює загоряння стабілізатора.

Складність вибору стабілізатора для котла полягає в розмаїтті продукції за цим сегментом. Велика кількість виробників стабілізаторів напруги пропонують чотири-п'ять видів і типів стабілізаторів напруги для приватного та промислового застосування. Кожен тип стабілізатора окремо містить переваги та недоліки. Але при оцінці якості в розрізі використання стабілізатора напруги для дому, вигідно виділяється лідер — симісторний стабілізатор з електронним принципом роботи.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини