Старт продажів iPhone 14 у Китаї провалився — попит виявився на 11% нижчим, ніж на iPhone 13 рок тому

19:57, 26.09.2022

Аналітична інвестиційна фірма Jefferies Group повідомила у понеділок, що у перші дні з моменту старту продажів у Китаї було реалізовано менше смартфонів сімейства iPhone 14, ніж минулого року за аналогічний період було продано смартфонів серії iPhone 13.

Аналітики повідомили в замітці для інвесторів, що продаж смартфонів Apple iPhone 14 за перші три дні реалізації склав 987 000 одиниць, що на 11% менше продажів пристроїв сімейства iPhone 13 минулого року за порівнянний період. Як зазначили аналітики, спад продажів, який обчислюється двозначним числом відсотків, є рідкістю для смартфонів iPhone, які донедавна були найстійкішими на китайському ринку смартфонів на тлі гаджетів інших вендорів.

«Ці початкові дані свідчать про те, що продаж iPhone 14 може бути не таким високим, як було зафіксовано в попередніх замовленнях, оскільки попереднє замовлення не передбачає жодних зобов'язань по оплаті», — йдеться в повідомленні Jefferies.

Згідно з даними національних джерел інформації, опублікованими у вересні, у липні постачання смартфонів у Китаї впали майже на третину до 19,1 млн, через що скорочення продажів з початку року на найбільшому у світі мобільному ринку стало ще більш виразним. Китайська споживча економіка переживає цього року не найкращі часи через жорстку політику влади щодо стримування поширення COVID-19 та слабких економічних показників.

Apple робить зусилля щодо зниження залежності від виробництва в Китаї. Вона запустила виробництво iPhone 14 в Індії менш ніж за три тижні після анонсу, хоча раніше починала випуск у країні iPhone останнього покоління через 6-9 місяців після презентації.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна