Тестування БВ ноутбука: що це може дати

22:22, 26.08.2021

Вважаєте, що купівля техніки на вторинному ринку є грою у лотерею? Якщо правильно підійти до проблеми, можна обрати якісний та недорогий ноутбук Б В. Потрібно лише уважно вибирати, і тоді сильні та слабкі сторони техніки будуть виявлені та взяті до уваги. Однак, коли мова заходить про покупку в інтернеті, потрібно звернути увагу на те, наскільки надійний продавець. Адже правильний ракурс, фотошоп та інші хитрощі можуть зробити ноутбук у дуже поганому стані практично ідеальним на вигляд. Але все ж не завадить прислухатись до деяких порад, які допоможуть зробити правильний вибір.

Чи потрібно тестувати ноутбук перед тим, як заплатити за нього

Якщо збираєтесь придбати ноутбук в інтернет-магазині, варто попередити продавця, що хочете його перевірити перш ніж вносити кошти. Краще це зробити одразу після отримання. Доцільно зробити хоча б візуальний огляд. Зазвичай на техніку дається гарантійний період, і якщо знайдете недоліки, можете виставити продавцю претензію. Але це спрацює тільки якщо робите покупку у перевіреного продавця, якому дорога репутація у клієнтів.

Для перевірки начиння можна використовувати різні програми. Але тестування займає час, тому зазвичай всі маніпуляції доведеться виконувати вдома. Серед найбільш популярних можна виділити Dead Pixel Tester (щоб виявити недоліки матриці), GPU-Z (щоб перевірити процесор) і т.п. Тестування дозволить визначитись, чи продавець не обманув з приводу вказаних характеристик.

Але все ж зовнішній вигляд перевіряється набагато простіше. Огляд зовнішнього вигляду ноутбука може розповісти, чи він падав, чи ремонтували пристрій, чи установлювали неоригінальні деталі. До того ж зовнішній вигляд девайсу доволі сильно впливає на його ціну. Зовнішній вигляд ноутбуку дозволяє зробити висновок про те, що прилад доволі бережливо експлуатувався.

При першому огляді зверніть увагу на наступні деталі:

  • Чи цілі кути корпусу. Якщо ноутбук падав, вірогідніше всього, на кутах будуть подряпини.
  • Чи присутні на корпусі тріщини та сколи. Незначні пошкодження корпусу можуть і не наробити шкоди, а от про тріщини та сколи цього не скажеш. Наприклад, можуть виникнути проблеми з жорстким диском, вінчестером і т.п., оскільки ці деталі одні з найбільш примхливих, та погано реагують на фізичний вплив.
  • У якому стані знаходяться гвинти, що скріпляють задню кришку ноутбуку. Щоб краще роздивитись стан гвинтів, їх можна не тільки підсвітити ліхтариком, який сьогодні є на кожному телефоні, але і відкрутити один. Це дозволить побачити, як часто ноутбук розбирали. Якщо гвинт закручений сильно та не має великого зносу, ноутбук не розбирався або розбирався але рідко.

Якщо ноутбук розбирали у цьому немає нічого страшного, але все ж певні ризики є. Наприклад, зазвичай, це означає що прилад доводилось ремонтувати. Також задню панель могли знімати, щоб замінити деталі.

Екран також варто перевірити, адже саме на ньому буде зосереджена вся увага. Тому зверніть увагу на матрицю, оскільки пов’язані з нею проблеми можуть привести до наявності битих бітів, тому картинка буде не повною. Також проблема може виникнути через те що рідну матрицю замінили на більш дешеву, через що картинка стала не такою чіткою та яскравою.

Перевірити наявність битих пікселів можна за допомогою простого тесту. Просто по черзі виведіть на екран фони різних кольорів – білого, чорного, червоного, синього та зеленого. Цей простий тест дозволить виявити проблемні місця.

Також обов’язково переконайтесь, що комплекс заявлених характеристик відповідає реальності. Навіть виробники виготовляють декілька комплектацій одного і того ж пристрою, щоб дозволити покупцю обрати ту комплектацію, яка йому найбільше подобається та підходить під поставленні завдання. Але коли купуєте Б В ноутбуки часто слабшу комплектацію продають під виглядом сильнішої. Звісно, їх ціна також доволі суттєво відрізняється.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини