У другому кварталі операційний прибуток Samsung Electronics виріс на 11,4%.

10:44, 07.07.2022

Кілька днів тому аналітики висловили сподівання, що Samsung Electronics за підсумками другого кварталу вдалося збільшити операційний прибуток на 15% до $11,2 млрд, одночасно оновивши рекорд 2018 року. Власні прогнози корейського гіганта кажуть, що приріст операційного прибутку становив 11,4%, він досяг $10,7 млрд, а от виручка цілком могла зрости на 20,9% до $59,2 млрд.

Детальний квартальний звіт Samsung Electronics буде традиційно опубліковано пізніше, до кінця поточного місяця. Якщо власний прогноз щодо виручки виявився вищим за очікування аналітиків, то з операційним прибутком все вийшло навпаки. Фактично, операційний прибуток Samsung показав найгірше зростання за більш ніж два роки. Зростанню розміру виручки у національній валюті сприяло її ослаблення щодо американського долара, яке мало місце у другому кварталі.

У послідовному порівнянні операційний прибуток Samsung Electronics знизився на 0,9%, а виторг упав на 1% порівняно з першим кварталом поточного року. Інвесторів більше надихнуло зростання виручки Samsung у річному порівнянні, курс акцій компанії після публікації попередньої квартальної звітності зріс на 2,8%. Нагадаємо, що аналітики очікують скорочення кількості проданих Samsung у другому кварталі смартфонів на 10 млн екземплярів, а також зниження доходів від реалізації телевізорів та комп'ютерної техніки.

При публікації повної версії квартального звіту Samsung увагу інвесторів буде привернуто до прогнозу на поточний тримісячний період. Конкуруюча Micron Technology, наприклад, очікує зіткнутися з послідовним зниженням виручки на 17%. На думку аналітиків Bloomberg Intelligence, сукупний попит на оперативну пам'ять за підсумками всього 2022 навряд чи зросте на 15-20% через зниження обсягів продаж персональних комп'ютерів і смартфонів. У сегменті твердотільної пам'яті попит навряд чи зросте на 28-29%, як планувалося раніше. При цьому ціни на обидва види пам'яті у третьому кварталі мають знижуватися, за прогнозами аналітиків TrendForce.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна