У Китаї запустили зв'язок 5.5G - першими його підтримку отримали смартфони Oppo Find X7

11:48, 29.03.2024

Найбільший оператор мобільного зв'язку в Китаї та світі, China Mobile, повідомив сьогодні про комерційний запуск нового протоколу бездротового зв'язку 5G-Advanced (5GA або 5.5G). Першими пристроями, які отримають підтримку нового стандарту, стануть смартфони серії Oppo Find X7.

Генеральний директор компанії Oppo Піт Лау (Pete Lau) опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Weibo фотографію смартфона Oppo Find X7 Ultra, у рядку стану якого видно значок мережі 5GA.

У тій же соціальній мережі є публікація, яка натякає, що базова модель Oppo Find X7 також отримає підтримку 5.5G. Це дуже цікаво, оскільки обидва пристрої використовують різні процесори. Модель Ultra оснащена чипом Snapdragon 8 Gen 3 від Qualcomm, а базова версія отримала Dimensity 9300 від MediaTek.

Цього року на ринку з'явиться понад 20 пристроїв, сумісних із новим стандартом зв'язку. China Mobile планує до кінця поточного року покрити новою мережею понад 300 китайських міст. До першої сотні увійдуть великі мегаполіси, зокрема Пекін, Шанхай і Гуанчжоу.

Мережа 5G-Advanced обіцяє триразовий приріст швидкості з'єднання: завантаження до 10 Гбіт/с і віддачу в 1 Гбіт/с. China Mobile вже організувала демонстраційні майданчики по всій країні, щоб власники Find X7 могли випробувати новий стандарт передачі даних.

Слід зазначити, що 5G-Advanced є маркетинговою назвою стандарту 3GPP Release 18. Він має на увазі використання "позаземних мереж". Іншими словами, йдеться про використання супутників як мережевих осередків замість наземних станцій. Досить імовірно, саме це пояснює недавній натяк Oppo на те, що Find X7 Ultra отримає підтримку супутникового зв'язку. Втім, мова може йти і про абсолютно нову модель смартфона, а не просто про оновлення прошивки існуючих моделей і додавання підтримки 5.5G від China Mobile.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна