Верховна Рада ухвалила законопроєкт про єдину роумінгову зону з Європейським Союзом

23:51, 22.05.2024

Тепер українці зможуть не сплачувати додаткові збори за мобільний зв’язок та інтернет на території 27 країн ЄС, а також в Ісландії, Ліхтенштейні та Норвегії. Так само європейські мандрівники користуватимуться домашніми тарифами в Україні.

Законопроєкт № 10265 щодо імплементації норм європейського законодавства з питань роумінгу ухвалено в другому читанні.

Це ще один потужний крок інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС.  Цим рішенням Україна виконала зобов’язання з ухвалення законодавства для вступу в єдину роумінгову зону. Далі чекаємо на позитивну оцінку від європейської сторони та почнемо переговори вступу в Євророумінг.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення європейські оператори надають українцям тимчасові пільгові умови в користуванні зв?язком: вони за нього або не платять, або платять за низькими тарифами за роумінг. Законопроєкт дасть змогу українцям на постійній основі користуватися єдиними тарифами мобільних операторів у ЄС зараз і після перемоги.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • П’ять років MNP: абоненти найчастіше обирають lifecellП’ять років MNP: абоненти найчастіше обирають lifecell13:18 11.05.2024

    Послуга перенесення номеру в мережу іншого оператора (MNP) діє в Україні з 2019 року. Протягом цього часу вже 468 тисяч абонентів відчули свободу вибору мобільного оператора та скористалися послугою збереження свого номеру при зміні оператора.

  • «Тарифна підписка» від lifecell доступна для сплати частинами«Тарифна підписка» від lifecell доступна для сплати частинами16:57 07.05.2024

    Мобільний оператор lifecell доповнює послугу «Тарифна підписка» новою опцією, відтепер абоненти зможуть сплачувати за послугу частинами. lifecell пропонує нову опцію — оплату частинами «Тарифної підписки», використовуючи три рівні платежі при замовленні пакету XL (12 тарифних пакетів).

  • Протяжність оптичної мережі Укртелеком – це два екватори ЗемліПротяжність оптичної мережі Укртелеком – це два екватори Землі10:31 23.04.2024

    Чи пам'ятаєте ви зі шкільної програми, яка протяжність екватора? Нам завжди здавалося, що це так багато... Але чи знаєте ви, що протяжність оптичної мережі компанії Укртелеком – це як два екватори Землі?


купить телефон в Одесі, Україна