Вибір шин для вантажних автомобілів – критерії і види

10:43, 27.01.2024

Для вантажівок резину купити набагато складніше, ніж для легкових автомобілів. При виборі необхідно врахувати безліч чинників, які відіграють важливу роль процесі експлуатації.

Типи шин для вантажних автомобілів

Найбільший вибір шин для вантажних автомобілів пропонує інтернет-магазин https://goroshina.ua/. Тут можна шини купити під різні умови їзди:

  • Магістральні. Для їзди якісними асфальтованими дорогами.
  • Регіональні. Витривалі покришки, розраховані для далеких подорожей.
  • Комбіновані. Якщо часто доводиться їздити по покриттях різного типу.

Купити резину для вантажних моделей можна літню чи зимову. Щоб їзда була комфортною та безпечною, важливо підібрати правильний типорозмір. Його знайти можна у техпаспорті автомобіля – окрім основного розміру, виробники ТС додатково вказують альтернативні варіанти шин.

Не менш важливий аспект – підбір резини під конкретну вісь автомобіля:

  • На рульову вісь необхідно купити шини з поздовжніми канавками на протекторі. Вони точно і швидко реагують на будь-які рухи керма та відрізняються відносно тихим ходом.
  • Для провідної осі вантажівок виготовляють гуму з великою кількістю габаритних блоків, які перетинаються ламелями. Така конструкція дозволяє шинам ефективно очищатися від бруду та підвищує рівень зчеплення з дорогою. Крім того, забезпечується плавне пересування та якісне гальмування.

Протектор

Шини для вантажних автомобілів можна купити з різними протекторними малюнками. Кожен з них має свої особливості:

  1. Ненаправлений. Вважається універсальним варіантом, через що резина з таким малюнком користується найбільшим попитом. На поверхні знаходяться поглиблені канавки для викиду бруду та рідини з-під контактної плями. Через менші габарити блоків загальна вага покришок нижча, що позитивно впливає на маневреність, керованість та економічну витрату палива.
  2. Спрямований. На поверхні сформувалася «ялинка» із блоків, що робить такі моделі більш агресивними. Прохідність вантажівки ґрунтовими або сильно засніженими дорогами підвищується. Але варто дотримуватись швидкісних режимів – для стрімкої їзди резина спрямованого типу не призначена.
  3. Асиметричний. Шини діляться по центру бігової доріжки навпіл. Одна сторона відповідає за стійкість та керованість, інша – за їзду в дощову (снігову взимку) погоду. Але особливою популярністю шини з асиметричним протектором не користуються – через зменшену площу кожної частини вони демонструють середні їздові показники.

Які диски вибрати на вантажівку?

Під вантажні шини диски бажано встановити із міцної сталі. Вони повинні витримувати підвищені навантаження, надійно захищаючи резину від різнотипних ушкоджень. Це особливо актуально з огляду на стан доріг у багатьох українських регіонах. Інтернет-магазин Горошина купити диски для вантажівок пропонує лише від всесвітньо відомих брендів.

Підсумок

Від якості шин багато в чому залежить, наскільки ефективно справлятимуться зі своїми обов'язками вантажні автомобілі. Правильно підібрана гума забезпечить комфорт у керуванні машиною, а разом із цим – і максимальну безпеку водію.

Лідером з продажу шин та дисків для вантажівок є інтернет-магазин Goroshina.ua. Тут зібрані найкращі моделі топових виробників, купити які можна за найнижчою ціною на українському ринку. Як бонус, клієнти також отримують 30% знижки на шиномонтажні послуги у сервісних центрах компанії Wheelson – партнера онлайн-магазину Горошина.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Выбираем сумку для фотоаппарата на велосипедВыбираем сумку для фотоаппарата на велосипед10:17 27.01.2024

    Выбор подходящей сумки для фотоаппарата – важный шаг для тех, кто увлекается фотографией и велоспортом. Она позволяет сохранить вашу фототехнику в целости и сохранности, обеспечивая удобство при транспортировке.

  • Офіс у кишені: чи можливо працювати зі смартфона?Офіс у кишені: чи можливо працювати зі смартфона?17:49 25.01.2024

    У сучасному світі, коли технології розвиваються з неймовірною швидкістю, ми можемо спостерігати як змінюється наш спосіб життя, а особливо — наша робота. Особливо це стосується тих, хто веде активний образ життя, постійно перебуває в русі, або має роботу в Одесі, місті, де щодня відбувається безліч подій.

  • Аренда выделенного сервераАренда выделенного сервера21:17 23.01.2024

    Выделенный сервер, он же dedicated server, значительно расширяет представление о традиционных облачных продуктах, позволяя максимально использовать потенциал как физического оборудования, так и систем виртуализации.