Вперше за 8 років минулого тижня Xbox обігнала з продажу PlayStation у Японії

16:58, 20.05.2022

За останніми даними, опублікованим порталом Famitsu, минулого тижня Xbox Series S (навіть без урахування Series X) випередила з продажу в Японії ігрову консоль PlayStation 5. Якщо першої було продано 6120 штук, то PS5, включаючи «цифрову» версію – 2693 штуки.

Багато в чому такі показники можуть пояснюватись проблемами з доступністю різних типів консолей на різних регіональних ринках. Проте для Японії це знакова віха — Xbox з моменту появи бренду відносно погано продається в країні. За всю двадцятирічну історію консолей Microsoft тут продано всього 2,3 млн. штук, причому більша частина, 1,6 млн. штук, припадає на модель Xbox One.

За даними @GameDataLibrary, консолям Xbox не вдавалося випередити в продажу в Японії PlayStation з моменту появи Xbox One у 2014 році. За наявними відомостями навіть на таких коротких тижневих відрізках часу з моменту появи бренду Xbox йому вдавалося обійти PlayStation менше десяти разів.

В цілому, хоча PlayStation 5 свого часу отримала дуже хороший старт у країні, перебої з поставками, спричинені різними причинами, а також домінування на місцевому ринку Nintendo Switch дозволяють моделі Sony стабільно утримувати лише друге місце у Японії.

За даними початку березня в Японії було продано консолей Microsoft:

  • Xbox - 472992;
  • Xbox 360 - 1616128;
  • Xbox One - 114831;
  • Xbox Series X/S – 142024.

Для порівняння, в країні до того ж часу продано більше мільйона PlayStation 5 і більше 20 млн Nintendo Switch.

Моделі Xbox традиційно слабо продаються в країні, але Microsoft спробувала переламати ситуацію з відносно недавнім релізом Xbox Series X/S, в черговий раз сподіваючись зробити бренд привабливішим для японських геймерів.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна