Як виміряти зріст людини за допомогою iPhone 14 Pro Max

04:52, 20.12.2022

Коли Apple вперше показали iPhone 12 Pro із датчиком LiDAR, то розповіли про його основну можливість — відділення людини від фону під час зйомки фото. Потім було кілька згадок про можливості доповненої реальності, але це мало кого цікавило.

Тим часом, користувачі даремно недооцінюють світловий датчик — з його допомогою можна робити багато всього, наприклад, виміряти зріст людини. І ми розповімо, як це зробити.

Як влаштований світловий датчик

Сканер вимірює час відбиття світла від об'єктів. Це дозволяє створити карту глибини навколишнього простору. Для цього він запускає ланцюг лазерних імпульсів у різні частини сцени, щоб створити детальне уявлення про навколишнє середовище.

Технологія працює разом з алгоритмами iOS 16, щоб записувати безліч даних високої роздільної здатності. Це дозволяє збільшити дальність сканування до п'яти метрів.

Можливості LiDAR

Потрібно переконатися, що ваш смартфон оснащений «диво-сенсором». Зробити це просто — моделі Pro, починаючи з 12-го Айфона та новіше, підтримують оптичний датчик. Лінійку 14-х «прошок» теж не обділили технологією. Звичайно, можливість виміряти зріст людини — не та функція, заради якої хочеться купити iPhone 14 Pro Max, але завжди приємно знати, що Про-версія має розширені можливості.

Відкрийте програму «Рулетка» або завантажте її з AppStore, якщо вона не встановлена за замовчуванням. Тепер дотримуйтесь простого алгоритму:

  1. Направте смартфон на того, чий зріст потрібно виміряти. Необхідно зробити так, щоб людина опинилася повністю в кадрі.
  2. Дочекайтеся, поки над головою об'єкта виявиться лінія. Поруч буде вказаний зріст.
  3. Опціонально натисніть на білу круглу кнопку праворуч, щоб зробити фото.

Фотографію можна зберегти в «Фото» або «Файлах» і надалі її використовувати. Щоб вимір пройшов швидко та з мінімальною похибкою — намагайтеся тримати смартфон рівно та не трясти їм.

Ще порада — треба, щоб на людині не було головних уборів та окулярів. LiDAR лише сканує сцену, а дані інтерпретує iOS 16 — операційна система може не розпізнати людину, та алгоритми спрацюють неправильно. Це збільшить похибку.

Виміряти зріст без світлового датчика

Оскільки не кожен користувач може дозволити собі пристрій лінійки Pro, ми розберемо способи вимірювання зросту на базових версіях iPhone. Нам знадобиться той же додаток «Рулетка», хоча порядок дій буде іншим:

  • наведіть смартфон на об'єкт, поставте початкову точку внизу та проведіть лінію вгору;
  • встановіть кінцеву точку вгорі, щоб завершити вимірювання.

Хоча інтерфейс лінійки без LiDAR не такий гарний, ви все ще можете досить точно визначити зріст. Похибка становить 1–3 см, що не критично, враховуючи, що вимір проводився за допомогою звичайної камери.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Коментариев пока никто не оставил. Станьте первым!
:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини

  • Виявляється, у Xiaomi 13 є Wi-Fi 7, але користуватися цим зв'язком поки не можнаВиявляється, у Xiaomi 13 є Wi-Fi 7, але користуватися цим зв'язком поки не можна04:51 20.12.2022

    Представляючи Xiaomi 13, компанія ні словом не сказала про Wi-Fi 7, хоча підтримка цього стандарту бездротового зв'язку реалізована в однокристальній системі Snapdragon 8 Gen 2, на базі якої телефон і побудований. Користувачі навіть припустили, що Wi-Fi 7 була вирізана з Xiaomi 13 і Xiaomi 13 Pro.

  • Индукционная плита - плюсов много! Принцип работы и характеристикиИндукционная плита - плюсов много! Принцип работы и характеристики18:11 18.12.2022

    Если вы собираетесь менять плиту и рассматриваете индукционную наряду с традиционными вариантами, прежде всего, тщательно взвесьте ее достоинства. В этой статье расскажем, как вообще работает индукционная варочная поверхность, в чем ее особенности и стоит ли ее покупать.

  • Toyota RAV4 GR Sport - нова версія кросоверу від японцівToyota RAV4 GR Sport - нова версія кросоверу від японців17:31 18.12.2022

    Нинішнє покоління Toyota RAV4 отримало нову версію оснащення. GR Sport - ця версія, натхненна високопродуктивними моделями Toyota, і її спортивний стиль знаходить своє відображення як у стильних аксесуарах, а також в трохи зміненій підвісці.