Застосунок «My Vodafone» оновили та додали йому нових функцій: порівняння тарифу, робота офлайн, помічник ТОБі

17:39, 09.05.2023

Коли компанія оновлює додаток, яким вже користуються мільйони людей, то зазвичай причиною є бажання:

  • Додати нових функцій.
  • Покращити інтерфейс з врахуванням нових опцій.
  • Пришвидшити роботу застосунку.

В цьому огляді перевірю, чи справились зі всіма пунктами розробники та на скільки зручніше став «My Vodafone» для Android та iOS.

Відразу ділюсь першим враженням – на  одному і тому ж пристрої застосунок суб’єктивно відкрився в рази швидше, а інтерфейс більш «активно» реагує на дії користувача. Офіційні дані від розробників – швидкість збільшили в 3 рази, причому сам застосунок полегшили на 41%.

По домашньому екрану «My Vodafone» також роблю висновок, що дизайнери попрацювали не менше ніж програмісти. Інтерфейс став лаконічнішим, акцентований на головному. Достатньо поглянути на скріншоти нижче.

На домашньому екрані застосунку «My Vodafone», який першим зустрічає користувача після авторизації, відображається баланс, залишок пакетних послуг (по Україні/за кордоном/в роумінгу), бонуси та можливість переглянути витрати.

Кожного разу при вході в застосунок відбувається автоматична перевірка даних по користувачу за номером. На їх основі застосунок може запропонувати варіант покращення поточного тарифного плану та показує послуги, дія яких закінчується. Іконки активних категорій змін підсвічуються у верхній частині екрану під номером мобільного.

Якщо є накопичені бонуси, побачите їх кількість, а при натисканні на цифру перейдете в відповідний розділ і побачите на що їх можна витратити.

Трохи нижче користувач бачить активні акції та пропозиції у вигляді банерів. Під ними швидкий доступ до:

  • порівняння тарифних планів;
  • списку доступних послуг;
  • геопошуку (послуга визначення місцеположення інших абонентів Vodafone);
  • деталізації по бонусам;
  • налаштувань послуг роумінгу;
  • деталізації по витратам.

Забули як називається Ваш тарифний план? Це можна уточнити в один клік. Раніше  для цього потрібно було 4 рази перейти по меню, якщо ви точно знали де знаходиться відповідна інформація.

Швидкий доступ в «Мій тариф» розмістили в постійно активному нижньому меню. Поруч знаходяться «Мої послуги», «Мої номери», доступ в розширене меню з «Деталями профілю» та «Налаштуванням». В останньому підменю користувач може змінити мову та обрати тему інтерфейсу і надати доступ для виводу сповіщень.

Що на мою думку має заохотити користувачів користуватись додатком частіше? Як і раніше це можливість:

  • Поповнити рахунок.
  • Ознайомитись з умовами свого тарифного плану та залишком пакетних послуг.
  • Доєднати до керування інші номери, наприклад родичів чи сигналізації.

А з нових функцій це:

  • Можливість порівняти тарифи і за бажанням змінити активний тарифний план.
  • Скористатись допомогою інтерактивного помічника ТОБі.

ТОБі - це усміхнений смайлик з лого Vodafone на голові, іконку якого розмістили по центру нижнього меню. Він допоможе з вибором тарифу, підкаже де найближчий магазин Vodafone або відкриє чат з працівником мобільного оператору.

Зник доступ до мережі Інтернет, незалежно від обставин? Нові функції, що додали в застосунок, і тут стануть в нагоді. Маю припущення, що швидкість роботи застосунка вдалось збільшити за рахунок зберігання певної важливої інформації в пам'яті смартфона. Тобто вона підвантажується лише при зміні даних, коли є доступ до мережі інтернет. Бо навіть без підключення застосунок відкривається і показує актуальну інформацію. Раніше такої можливості не було. При цьому застосунок сам перевіряє статус підключення до мережі та за необхідності присилає повідомлення про ручне оновлення даних.

Розширена реалізація офлайн функцій дозволяє не блокувати інші важливі операції. Користувач надалі буде отримувати локальні пуш-повідомлення, які відправляються за розкладом, наприклад, пор закінчення проплаченого тарифного плану.

Мій висновок по оновленому «My Vodafone» - робота проведена об’ємна:

  • пришвидшено роботу;
  • оновлено дизайн;
  • переосмислено інтерфейс з урахуванням поведінки користувачів;
  • додано затребувані користувачами функції.

Тож, якщо ще не заходили в оновлений застосунок – мерщій відкривати. А якщо й досі його не встановили, то ось лінки на iOS та Android версію.

Джерело: SmartPhone.ua


Обговорення новини

Торгів Сергій: Вже опробував. Їсти можна. Одне прохання - доти біль бюджетних тарифів Улыбка
ответить18:58 09.05.2023

Alona-neAlona: крута опція - управління декількома номерами. Поповнювати зручно ті, що в авто на сигналці і мамин номер. Цьомчик!
ответить06:42 10.05.2023

Іван2000-08-07: Ну доробили те що і мали, молодці. Для мене головне, що залишилося зручно поповнювати рахунок.
ответить10:48 11.05.2023

:)8-):cry:=-):-D:angry::-[:(:devil:,)
укажите цифры с картинки
 

Попередні новини


купить телефон в Одесі, Україна